Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"Czy bedzie zwołane zebranie wiejskie w tej sprawie?
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"Witam, na ogólno dostępnej stronie jest zamieszczona informacja za co 3 października sołectwo Opypy otrzymało wyróżnienie:
"Do tegorocznego konkursu zgłoszono 32 sołectwa, na ponad 7300 znajdujących się na Mazowszu. To ogromne wyróżnienie dla sołectwa, gminy i powiatu. Sukces ten został osiągnięty dzięki ogromnemu zaangażowaniu wszystkich mieszkańców, wsparciu samorządu lokalnego, jednostek organizacyjnych gminy, organizacji pozarządowych, lokalnych mediów i pracy sołtyski Mai Winiarskiej-Czajkowskiej. Sołectwo zostało nagrodzone za: -stworzenie Paprociowej i Różanej Polany, -coroczne organizowanie festynów wiejskich, -zainicjowanie Stowarzyszenia Nasze Opypy, -założenie Spółki Wodnej Opypy, -kulinarną rywalizację ulic, -zakup kontenera magazynowego, -opypskie przydasie, -zainicjowanie KOBRY ( Kobiety O Bardzo Rozległych Aspiracjach) -dwukrotne wydanie kalendarza opypskiego, -zorganizowanie najpierw powiatowych, a w tym roku międzypowiatowych zawodów strzeleckich, -prezentację sołectwa podczas otwarcia Targowiska Miejskiego 3 czerwca 2012r., -turniej piłki siatkowej zorganizowany przez nieformalną grupę Opypski Team, -prowadzenie strony internetowej www.opypy.com.pl i profilu na facebook http://www.facebook.com/SolectwoOpypy?fref=ts oraz niezależnego forum mieszkańców Opyp." Na pewno wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski się ucieszy, że wręczył nagrody za zainicjowanie "Stowarzyszenia Krzak" Piotr Karolak
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"Na otarcie łez. Dzisiaj uslyszałem dobry żart.
Co mówi Felix Baumgartner stojący na podeście swojej kapsuły na 39 km. nad ziemią? "Kto nie skacze, ten z SNO."
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"Właśnie odczytałem oświadczenie GJD, muszę przyznać że trzeba mieć "wysokie aspiracje", aby zaprzeczać samej sobie.
Na stronie opypy.com.pl można znaleźć między innymi informację o statucie "zarejestrowanego" stowarzyszenia jak i o zbiórkach i licytacjach, do tego trzeba dodać handel napojami i kiełbaskami prowadzony na festynach o którym mowy na tej stronie nie ma. Można by powiedzieć, że wszystko dla dobra mieszkańców i pochwalić za taką postawę ale czy to usprawiedliwia założycieli i członków stowarzyszenia, że działali niezgodnie z prawem? Po co Pani GJD odwraca uwagę od istotnego tematu jakimś pismem i poucza Pana Jurka skoro wszyscy pamiętają, że używała tytułu prezesa stowarzyszenia a za to nikt nigdy nie słyszał aby stowarzyszenie było "grupą nieformalną". Uważam, że powinno się zwołać zebranie rady sołeckiej ale nikt jeszcze nie odpisał w tej sprawie. Piotr Karolak
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"Ja też przeczytałem oświadczenie Pani Grażyny i jestem tego samego zdania co Pan Piotr.
Romek Ostatnio edytowano Wt paź 23, 2012 7:37 pm przez Romuald Niedźwiedź, łącznie edytowano 4 razy
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"A nas tajemniczy listonosz nie odwiedził i pisma od Mieszkańców do Mieszkańców do skrzynki nie dostaliśmy
Ostatnio edytowano Wt paź 23, 2012 10:56 pm przez Marta Zemka, łącznie edytowano 1 raz
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"Chyba na zebraniu założycielskim stowarzyszenia był powoływany zarząd ? Czy mam rację? Jeżeli tak, to i pewnie są jacyś członkowie.
Ostatnio edytowano Wt paź 23, 2012 8:33 pm przez Romuald Niedźwiedź, łącznie edytowano 1 raz
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"Odpowiadając na pytanie dotyczące zwołania Zebrania Wiejskiego, jako członek Rady Sołeckiej już się wypowiedziałem na ten temat i zaproponowałem taką potrzebę. Temat został bez odpowiedzi ze strony p.Sołtys jak i pozostałych członków Rady Sołeckiej.
Pozdrawiam Marek Z.
Re: Stowarzyszenie "NASZE OPYPY"wszyscy zacichli w tej sprawie, Rada Sołecka nabrała wody w usta, rozumiem że analizowane jest za i przeciw nielegalnej działalności, zbiórkom pieniędzy, licytacjom i handlowaniem kalendarzami. Skoro ktoś robi to dla dobra ogółu(całych Opyp a nie jej części) to chyba wszyscy mają prawo do informacji o tym co, ile i na co zebrano i wydano.
Z ciekawostek, które ostatnio słyszałem: nagi rowerzysta został złapany i sfotografowany przez fotoradar bo przekroczył dozwoloną prędkość 40 km/h, dostał mandat 200 zł ale się odwołał i niestety sąd przywalił mu 1000 zł za jazdę na golasa. Ludzie na forum się skrzyknęli i chcieli wesprzeć biedaka zbierając pieniądze na mandat, niestety tym razem organizator został ukarany przez sąd grzywną 5000 zł za nielegalną zbiórkę kasy. Podsumowując, w dobrej wierze czy nie prawo obowiązuje każdego. Piotr Karolak
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4