Deklaracja śmieciowa
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Deklaracja śmieciowaKosz trzeba zapewnić "we własnym zakresie". Firma Hetman nie zapewnia koszy. Jeśli ktoś wynajmował kosz od ZGK to ta umowa nadal obowiązuje i można korzystać z tego kosza. Śmieci do wywozu można też wystawić jak zakładam w dużych workach, bez kosza.
Re: Deklaracja śmieciowaNa sesji Rada Miejska podjęła uchwałę umożliwiającym członkom Rodzin Wielodzietnych korzystania z ulgi w opłacie za gospodarowanie odpadami komunalnymi:
- poprzez stosowanie 25% zniżki w przypadku rodzin mających na utrzymaniu troje dzieci, - poprzez stosowanie 50% zniżki w przypadku rodzin mających na utrzymaniu czworo i więcej dzieci. więcej http://www.bip.grodzisk.pl/#Z2V0Q29udGVudCg4NzYwKQ==
Re: Deklaracja śmieciowaChciałem zauważyć, że zgodnie z otrzymanym harmonogramem - w dniu dzisiejszym powinny być odebrane śmieci. Niestety tak się nie stało, pojemniki są od rana wystawione na ulice i czekają. Ciekawe kiedy się doczekają....?
Re: Deklaracja śmieciowaNo właśnie miałem o tym napisać.
Czy Pani Sołtys może wie, dlaczego w Jej sołectwie śmieciarka dzisiaj nie buszowała ? Nie wiedziała jak trafić czy może była zbyt nowoczesna (nisko zawieszona itp) na nasze cudowne drogi. Nie po to kosiłem w weekend, ładowałem całe zielsko w worki, żeby teraz tego nikt nie odebrał ;)
Re: Deklaracja śmieciowaPrzetarg rozstrzygnięty, umowa podpisana, będzie lepiej i taniej, śmieciarki stoją na placu, śmieci stoją przed posesjami a my czekamy na Hetmana.
Re: Deklaracja śmieciowaDzisiaj rano widziałem na Gilewicza śmieciarkę, więc po prostu jeden dzień przespali ;)
A ogólnie ja tam jestem zadowolony ze zmiany - będę mniej płacił, segregacja jest dużo prostsza i zabiorą mi ją sprzed domu (musiałem wywozić na róg Jabłoniowej i Gilewicza) no i jeszcze trawę zabiorą. Mi tam pasuje.
Re: Deklaracja śmieciowa*
Ostatnio edytowano Pn cze 12, 2017 4:19 pm przez Romuald Niedźwiedź, łącznie edytowano 1 raz
Re: Deklaracja śmieciowa*
Ostatnio edytowano Pn cze 12, 2017 4:20 pm przez Romuald Niedźwiedź, łącznie edytowano 1 raz
Re: Deklaracja śmieciowaWItam,
Czy ktoś z Państwa, posiadających kompostownik, korzysta z koszy odziedziczonych po ZGK? Zastanawiam się jaki jest cel trzymania tego pojemnika z uwagi na fakt iż od miesiąca stoi pusty... Niby 2zł na miesiąc to nie wiele ale dla zasady nie lubię wywalać pieniędzy w błoto. Szkło osobno, karton/plastik/metal też, baterie, zużyte sprzęty rtv i agd też nie można tam umieścić więc pytanie brzmi - "po co?". Dla pojemnika po oleju, które będzie puste po trzech miesiącach? Może są jakieś typy śmieci, które powinny tam trafiać a ja po prostu jeszcze o nich nie wiem? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam P.
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3