Wybory Sołeckie 2015
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Wybory Sołeckie 2015Czy mi się tylko wydaje, czy z fb zniknął wpis o wieśniakach? Bo nie widzę?
Re: Wybory Sołeckie 2015Jest, jest.
Re: Wybory Sołeckie 2015Wszyscy mieszkamy na wsi Opypy, ale już z Poznania to same "Bambry"
http://www.poznan.name/slownik_gwary_poznanskiej.htm Podzielę się Wami jeszcze informacją z dzisiejszego poranka, gdzie klient w sklepie zapytał ekspedientki kto wygrał wybory Sołeckie, pytanie brzmiało: "Kto wygrał, nasi, czy te Przybłędy?", ekspedientka pyta, kto to nasi? i uzyskała odpowiedź: " Nasza Majka, czy Przybłędy?" Nie wiem jak to skomentować, po prostu mnie zatkało, ile jadu rozlało się na nasze Opypy. Z jednej strony Wieśniaki z drugiej Przybłędy a pytanie nasuwa się takie: Ilu wczorajszych wyborców mieszka w mieście i ilu wywodzi się z Opyp? Jestem więc Wieśniakiem-Przybłędą Pozdrawiam "Miastowych" Piotr Karolak
Re: Wybory Sołeckie 2015Dodam tylko, że te ,,Przybłędy'' i ,,Wieśniaki'' płacą tutaj podatki i pracują dla rozwoju miejsca w którym mieszkają. Z tych podatków uczą się dzieci tych ,,miastowych'' i tych ,,tutejszych '' w szkole ,przedszkolu . Z tych podatków macie kanalizację,drogi itd...
Pozdrawiam Wieśniak- Przybłęda
Re: Wybory Sołeckie 2015Dodam, że większość z nas wieśniaków i przybłęd mieszka w Opypach dłużej niż rdzenna mieszkanka Opyp nasza miłościwie panująca Sołtys
Re: Wybory Sołeckie 2015Myślę, że nie warto przywiązywać nadmiernej wagi do słów.
Warto natomiast zastanowić się, w jaki sposób włączyć się w różne działania na rzecz wsi.
Re: Wybory Sołeckie 2015Z całym szacunkiem Panie Mateuszu ale przyzna Pan, że nie da się włączyć mieszkańców do różnych działań na rzecz wsi kłamstwem i obelgami chociaż jak Pan twierdzi to tylko słowa.
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3