Sprawy samorządowe dotyczące mieszkańców Opyp
przez Joanna Biegała » Cz mar 01, 2012 11:28 am
Na wczorajszej sesji Rady Miejskiej złożyłam interpelację w sprawie oświetlenia części ul.Polnej Róży od skrzyżowania z ul.Polnych Kwiatów do skrzyżowania z ul.Łąkową. Zabrałam też głos w tej sprawie. Uważam, że oświetlenie tylko samej działki gminnej jest niewystarczające, przecież trzeba też tam dojść oświetloną drogą.
-
Joanna Biegała
-
- Imię:
przez Joanna Biegała » Pn mar 26, 2012 4:23 pm
Otrzymałam odpowiedź na zgłoszoną interpelację dotyczącą oświetlenia ul.Polnej Róży.
- Załączniki
-
-
Joanna Biegała
-
- Imię:
przez Dariusz Kuzma » Wt mar 27, 2012 10:22 am
Bardzo mi się 'podoba' ta odpowiedź. Decyzja będzie podjęta w III kwartale, a kiedy realizacja? A może decyzja określi, że termin realizacji będzie za 5 lat?
Administrator forum Strona firmowa tel. 602 389 106
-
Dariusz Kuzma
-
- Imię:
-
przez Jerzy Kopeć » Wt mar 27, 2012 3:01 pm
„…korzystniejszym rozwiązaniem uwzględniającym ..” ,że to rok wyborczy będzie za 3 lata. Tak jest napisane w ostatnim akapicie a reszta między wierszami.
-
Jerzy Kopeć
-
- Imię:
przez Joanna Biegała » Śr mar 28, 2012 9:17 pm
Właśnie wróciłam z sesji Rady Miejskiej, na której złożyłam 2 interpelacje.
- Załączniki
-
- Interpelacja w sprawie ul.Polnej Róży w Opypach
-
- Interpelacja w sprawie oświetlenia zakrętów ul.Gilewicza w Opypach
-
Joanna Biegała
-
- Imię:
przez Łukasz Zemka » Śr mar 28, 2012 10:56 pm
Odnośnie pierwszego pisma, to moje "wynaturzenia" z zeszłego roku (kiedy to projekt był na ukończeniu - tak jak teraz :D) viewtopic.php?f=2&t=10&start=60#p875Pisałem to rok temu bez 3 dni - aż by się chciało zanucić "Neverending story" - chociaż jakoś film mnie nigdy nie zafascynował... Ale za to historia Polnej Róży jest fascynująca. Ciekawe, może projekt już jest gotowy ???
Ostatnio edytowano Cz mar 29, 2012 1:24 am przez Łukasz Zemka, łącznie edytowano 1 raz
-
Łukasz Zemka
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Śr mar 28, 2012 11:59 pm
Projekt jest gotowy, widziałem, rozmawiałem, niestety jest odmowa co do spowalniaczy ze względu na jakiś rodzaj drogi L czy G - nie pamiętam. Jakoś to było uzasadnione. Teraz wykupy i inne cuda wianki. Protesty stowarzyszenia [ o tym bedzie nasza wieś decydujesz także ty :-) ] być może... Tragedia
A tak swoją drogą, to przewidziałeś rok temu, to co się teraz dzieje :P Czy Twoje przewidywania mogą wytypować szóstkę w kumulacji...???
Pozdrawiam
P.S. Pani Joasiu, super te interpelacje. Sołtys nie odpowiada, co zrobił od września do końca marca (6 miesięcy) Fajnie, że Pani - też oczywiście jako przedstawiciel - zabiega, pisze, informuje Mieszkańców. Wielkie dzięki
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
przez Joanna Biegała » Cz mar 29, 2012 10:27 am
Panie Marcinie, dziękuję za miłe słowa.
-
Joanna Biegała
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Pt mar 30, 2012 10:25 am
Budowlany gotowy i zatwierdzony, czekają tylko na zatwierdzenie z energetyki, z tego co dzisiaj rozmawiałem, to ma być już w przyszłym tygodniu.
Co do wykupów, to UM ma rozmawiać już bezpośrednio TYLKO z osobami, których to dotyczy.
Żadne pseudo stowarzyszenie nie jest stroną w tym temacie. Co do informacji, to szybciutko się rozchodzą, zapewne i w tym przypadku będzie podobnie
Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
Powrót do Sprawy samorządowe