Łukasz,
tak, ta, masz rację... Nic dodac nic ująć... Niestety tak to wygląda i niestety NIC nie jesteśmy w stanie więcej zrobić.
Pozdrawiam
Sesje Rady MiejskiejRe: Sesje Rady MiejskiejŁukasz,
tak, ta, masz rację... Nic dodac nic ująć... Niestety tak to wygląda i niestety NIC nie jesteśmy w stanie więcej zrobić. Pozdrawiam
Re: Sesje Rady MiejskiejWiesz co. Goś Zygmunt Mer mieszkający w Milanówku na Grudowie był kiedyś pracownikiem wysokopostawionym tam właśnie w Pruszkowie. Człowiek starszej daty, mam telefon, ale znając Jego podejście, będzie chciał kasę za pomoc. A za zwykłą informację, ja nie płacę...
Pozdrawiam
Re: Sesje Rady MiejskiejW dniu 1 stycznia 2012 roku weszła w życie ustawa, która nakazuje gminom w ciągu 18 miesięcy wprowadzenie nowego systemu gospodarki odpadami komunalnymi.
Od 01.07.2013r zaczną obowiązywać nowe zasady gospodarki odpadami. 28 listopada Rada Miejska podjęła "uchwały śmieciowe" w tym uchwałę w sprawie wyboru metody ustalenia opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi oraz ustalenia wysokości tej opłaty. Rada Miejska miała wybór ustalenia metody od: 1. liczby mieszkańców zamieszkujących daną nieruchomość 2. ilości zużytej wody w danej nieruchomości 3. na podstawie powierzchni lokalu mieszkalnego 4. gospodarstwa domowego. Fragment uchwały: § 2. 1. Ustala się wysokość opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi według liczby mieszkańców zamieszkujących daną nieruchomość - opłata w wysokości 20 zł/mieszkańca miesięcznie. 2. Ustala się wysokość opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi, które są zbierane i odbierane w sposób selektywny według liczby mieszkańców zamieszkujących daną nieruchomość - opłata w wysokości 12 zł/mieszkańca miesięcznie.
Re: Sesje Rady MiejskiejSzczegółowy sposób i zakres świadczenia usług w zakresie odbierania odpadów komunalnych
Re: Sesje Rady MiejskiejWięcej na temat "uchwał śmieciowych" można przeczytać na Obiektywie
http://www.obiektyw.info/index.php/arti ... /full/4205
Re: Sesje Rady MiejskiejPani Joanno,
obiektyw i tugrodzisk czytalem, również zadałem pytanie, na które nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć. Jest to w sumie ciekawe, że przy tak ważnej sprawie są takie niejasności. Może Pani wie - mianowicie kiedy będziemy płacić 12 zł/osobę a kiedy 20 zł/osobę ? Wytworzenie jedynie śmieci segregowanych jest praktycznie niemożliwe, czyli tak jak się i zwykle teraz to odbywa, mieszkańcy mają pojemnik na śmieci komunalne niesegregowane + kilka worków śmieci segregowanych. Pytanie - ile za to będziemy płacić ?
Re: Sesje Rady MiejskiejPanie Łukaszu,
12 zł/osobę będziemy płacić gdy będziemy segregować śmieci a więc zapłacimy łącznie za śmieci posegregowane plus śmieci pozostałe (dowolna ilość pojemników). 20 zł/osobę jeśli nie będziemy segregować i wystawiać śmieci "zmieszane" (dowolna ilość pojemników).