Propozycje, aby żyło się wszystkim lepiej.Re: Propozycje, aby żyło się wszystkim lepiej.To jeszcze i ja wroce do luster. Sytuacje ktore opisales tznm w Milanowku - tak, tam sa potrzebne. Co do lokalizacji w Opypach, to wyjazdy na Mazowiecka sa chyba najbardziej zbedne - specjnie ostatnio patrzylem i przeciez tam wszystko widac. Poza tym na taka droge i tak bym nie wyjechal "na podstawie lustra" poniewaz samochody tam szybko jezdza a lustra oddalaja i pomniejszaja widok. Tak wiec podtrzymuje - na Mazowieckiej zupelnie zbedne, lepiej znalezc dla nich inne lokalizacje (np. Kokosowa czy skrzyzowanie Gilewicza z Polnej Rozy). Ale i tak wiekszosc zdecyduje, tylko niech zdecyduje madrze bo pewnie luster nie bedzie w nieograniczonej ilosci. A tak swoja szosa, to czy mi się wydaje, czy po wylozeniu Gilewicza plytami zmieni się pierwszenstwo jazdy (dla tych co jada Gilewicza)?
Re: Propozycje, aby żyło się wszystkim lepiej.Witam.
Bardzo proszę P.Sołtys o wystosowanie odpowiedniego pisma lub rozmowę z władnymi instytucjami, odnośnie przycięcia gałęzi drzew i krzewów, które bezpośrednio dotykają przewodów energetycznych i telefonicznych. Podyktowane to jest troską o nasze bezpieczeństwo, zarówno dorosłych jak i dzieci. Sytuacja taka jest między innymi na ul. Polnych Kwiatów, Gilewicza czy Oliwkowej. Na pewno takich ulic jest więcej. Podczas wichury lub silnego wiatru, przewody mogą być zerwane przez te gałęzie a wtedy może być różnie. Myślę, że sprawa jest naprawdę ważna. Pozdrawiam Romek
Re: Propozycje, aby żyło się wszystkim lepiej.Witam,
Pozdrawiam
Re: Propozycje, aby żyło się wszystkim lepiej.Z tego co wiem to Pani Sołtys jest do 20.06 na urlopie.
Re: Propozycje, aby żyło się wszystkim lepiej.W związku z tym, że sprawa prędkości pojazdów poruszających się po drogach gminnych w Opypach budzi spore kontrowersje, zwracam się z prośbą do Pani sołtys o spotkanie się w Urzędzie Gminy z osobą odpowiedzialną za drogi gminne i przeanalizowanie gdzie można ustawić znaki ograniczające prędkość pojazdów.
Proponuję : ulice gdzie będą lub są ułożone płyty 40km/h, ulice wysypane tłuczniem 20 km/h Od strony Milanówka, na rozwidleniu Gilewicza i Polnej Róży stoi znak 20km/h, dlaczego nie mogą takie znaki stać gdzie indziej? Pozdrawiam Romek
Re: Propozycje, aby żyło się wszystkim lepiej.Pewnie dlatego, że te znaki nie mają nic wspólnego z bezpieczeństwem pieszych, a już na pewno z kurzem. Przypuszczam, że są to "dupokrytki" dla Gminy, żeby nie musiała odpowiadać za uszkodzenia samochodu, bo prędkość 20 km/h to coś, czego się raczej nie da osiągnąć. I od razu mogę napisać, że jeżeli ktoś chce to może to zgłaszać wszelkim służbom, ale na pewno nie będę się do takich znaków stosował (zresztą na tym kawałeczku Polnej Róży, na którym obowiązuje, to i tak się nie stosuje).