przez Sołtys MWC » Pn cze 27, 2011 10:15 am
Szanowni Państwo Czy ktoś z Mieszkańców użyczyłby na festyn namiot ogrodowy ze ściankami? Służyłby za przebieralnię dla dziewczyn z tańca brzucha - stanąłby między sceną a lasem. W przeciwnym razie sprawa mi się nieco komplikuje, bo dziewczyny przebierałyby się u mnie w domu i potem trzeba by je przetransportować na Paprociową Polanę. Liczę na pozytywny odzew :) tel. 530-720-535
Pozdrawiam MWC
-

Sołtys MWC
-
- Imię: Maja Winiarska-Czajkowska
przez Romuald Niedźwiedź » Wt cze 28, 2011 3:45 pm
Panie Darku, toż to przecież „Derby” Opyp. Zapewne oglądał Pan w telewizorni nie jeden mecz takich derbów.”Legii z Polonią, Widzewa z ŁKS czy Wisły z Cracovią”. Dla kibiców to podwyższone ryzyko. Trzeba by było wynająć jakąś firmę ochroniarską, karetkę itp. Później jak dojdzie co do czego, to zamkną nam Paprociową Polanę i imprezy będą się odbywały bez publiczności. Zapewne widzi Pan na forum, że wieś jest podzielona. Pozdrawiam Romek.
-
Romuald Niedźwiedź
-
- Imię: Romuald
przez Marcin Kotlarczuk » Wt cze 28, 2011 4:04 pm
Max1966 napisał(a):Panie Darku, toż to przecież „Derby” Opyp. Zapewne oglądał Pan w telewizorni nie jeden mecz takich derbów.”Legii z Polonią, Widzewa z ŁKS czy Wisły z Cracovią”. Dla kibiców to podwyższone ryzyko. Trzeba by było wynająć jakąś firmę ochroniarską, karetkę itp. Później jak dojdzie co do czego, to zamkną nam Paprociową Polanę i imprezy będą się odbywały bez publiczności. Zapewne widzi Pan na forum, że wieś jest podzielona. Pozdrawiam Romek.
Panie Romku, pozwolę przypomnieć post na temat regulaminu Paprociowej Polany. viewtopic.php?f=2&t=37&p=1028&hilit=regulamin#p1028Także wydaje mi się, że w razie jakiś problemów czy nieprzestrzegania regulaminu, Mieszkańcy mogą zadzwonić do Straży Miejskiej lub ZGK na Sportową w Grodzisku i zgłosić zagrożenie. Regulamin Paprociowej Polany nie pozwala Nam się tam spotykać niestety :-( , ponieważ w jednym z punktów regulaminu jest zapis: "ZABRANIA SIĘ W SZCZEGÓLNOŚCI KORZYSTANIA Z PLACU ZABAW DO CELÓW INNYCH, NIŻ KORZYSTANIE Z ZAINSTALOWANYCH URZĄDZEŃ ZABAWOWYCH". Także żadne ognisko, czy inne spotkania nie wchodzą w rachubę...... :-(
Ostatnio nawet przyjechała straż pożarna i gasiła ogień, tłumiąc pozostawione bez jakiejkolwiek opieki (dzień przed porządkowaniem Opyp) czy nadzoru ognisko..... Szkoda, aby tak wspaniały plac zabaw i najchętniej odwiedzane miejsce przez Mieszkańców Opyp zdewastować i zaniedbać. Na szczęście czuwa nad tym ZGK w Grodzisku i wszelkie jakiekolwiek nieprzestrzeganie regulaminu musimy tam zgłaszać dla dobra Nas Wszystkich. Proponuje również nie zbliżać się za bardzo do boiska jako obserwator. W poprzednim roku na "dzień dobry", jeden z Mieszkańców dostał z całej siły piłką w okulary. Krew się polała. Miejmy nadzieję, że w tym roku będzie jakieś zabezpieczenie. Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię: lol
przez Łukasz Zemka » Wt cze 28, 2011 4:12 pm
Krótko i na temat: Marcin, to już jest nudne z tym regulaminem. Moje pytanie brzmi tak: czy cała Paprociowa Polana to plac zabaw, czy plac zabaw to część Paprociowej Polany i tylko tej części dotyczy regulamin ? Pytam bo nie wiem, ale to może rozwiąże Twoje zastrzeżenia.
-
Łukasz Zemka
-
- Imię: Łukasz
przez Sołtys MWC » Wt cze 28, 2011 4:32 pm
regulamin dotyczy korzystania z placu zabaw (zabawek) a nie z całego terenu Paprociowej Polany, która jest cyt. : "Miejscem integracji i rekreacji mieszkańców" a nie jednym wielkim placem zabaw.
Pozdrawiam MWC
-

Sołtys MWC
-
- Imię: Maja Winiarska-Czajkowska
przez Łukasz Zemka » Wt cze 28, 2011 5:26 pm
Tak przypuszczalem i dlatego takie pytanie zadalem. Czy mozemy już zamknac temat Paprociowej Polany? Nie bardzo widze, do czego ma on prowadzic... A tak przy okazji, żeby było jasne, to nie jestem jakims tam zagorzalym fane PP - po prostu dla mnie jest ona za daleko i tyle.
-
Łukasz Zemka
-
- Imię: Łukasz
przez Dariusz Kuzma » Wt cze 28, 2011 5:36 pm
wracam jeszcze do podziału wsi, może to i dobrze... (w pewnym sensie) może będzie mecz właśnie ciekawszy jak będą dwie przeciwstawne drużyny. dobry żarcik? :-)
zapraszam jeszcze chętnych na zawodników.
Może ktoś by zrobił szarfy lub zafundował jakieś koszulki? Chyba, że weźmiemy spray i będziemy znaczyć zawodników. :)
-

Dariusz Kuzma
-
- Imię: Dariusz
-
przez irena świechowska » Wt cze 28, 2011 8:49 pm
Witam,szarfy przywiozę ze szkoły.Ciekawe tylko czy to będzie "TEN" rozmiar....-:)zobaczymy!
-
irena świechowska
-
- Imię: Irena
przez irena świechowska » Śr cze 29, 2011 12:42 am
Wszystkim zaangażowanym w przygotownia naszej,lokalnej imprezy życzę zdrowego dystansu do krytyki,do wyrażanych tu czasami opinii o podziale wsi,które bardzo mnie żenują. Skoro dowolność sądów i opinii jest naszym przywilejem to czyńmy to na tzw poziomie. Wieś nie dzieli się na użytkowników forum i jego przeciwników,na ludzi mieszkających tu od wielu pokoleń i tych,którzy tu znależli od niedawna swoje piękne miejsce na ziemi. W ucieczce od zurbanizowanego świata,od społecznej,aglomeracyjnej anonimowości zatracamy często świadomość,że społeczność wiejska charakteryzuje się swoimi,tradycyjnymi wartościami.Są to piękne wartości,które warto w sobie pielęgnować. Mam tu na myśli więzi sąsiedzkie,wynikającą z nich troskę o drugiego człowieka,wzajemną pomoc i wsparcie.I wspólne działania na rzecz rozwoju całej społeczności,bez niepotrzebnych konfliktów i uprzedzeń. Moim skromnym zdaniem prowincja oraz uprzedzenia istnieją jedynie w naszych umysłach. Dlatego z wielkim szacunkiem traktuję tych wszystkich mieszkańców naszej wsi,którzy są ponad wszelkimi podziałami i angażują się z wielką energią w działania, a nie krytykę z jedynie słusznym,własnym monopolem na mądrość. Do zobaczenia na naszej,pięknej ,opypskiej Paprociowej Polanie.Jestem pewna,że za kilka lat mieszkańcy Opyp górnych nie będą narzekać,że na Różaną Polanę mają za daleko...Chociaż,kto wie? Pozdrawiam,irena
-
irena świechowska
-
- Imię: Irena
przez Michał Sobolewski » Cz cze 30, 2011 7:01 pm
A o której godzinie gramy ten mecz bo nie wiem?
-
Michał Sobolewski
-
- Imię: Michał
Powrót do Wydarzenia Kulturalne