Tak tylko pytanie - do zastanowienia/głosowania.
Czy plac zabaw ma stanąć na "trawie" (chodzi mi o to, co teraz tam jest) czy na jakimś piasku ?
I pytanie nr 2 - czy tam ma być jakieś ogrodzenie (placu zabaw, całej Różanej Polany ?)
Różana PolanaRe: Różana PolanaTak tylko pytanie - do zastanowienia/głosowania.
Czy plac zabaw ma stanąć na "trawie" (chodzi mi o to, co teraz tam jest) czy na jakimś piasku ? I pytanie nr 2 - czy tam ma być jakieś ogrodzenie (placu zabaw, całej Różanej Polany ?)
Re: Różana Polanato i ja dorzucę swoje
pytanie3. czy tam będzie stać "Chatka Różanego Trola" ?
Re: Różana PolanaTak tylko dla jasności napiszę odnośnie swoich pytań - nie oczekuję, że ktoś to ma wykonać - tylko się pytam czy chcemy czy nie. Realizacja to temat wtórny...
Re: Różana PolanaWitajcie,
pod tym linkiem, co wkleił uzytkownik Max1966, jest bardzo fajny zestaw. Nie wiem wprawdzie, kto opiniował, ale jest ok. Druga sprawa to plik dokumentów, które trzeba zapewne powypełniać. Kto to ma robić? UM, czy Sołtys, czy Radny, a może jeszcze ktoś inny? Co do podłoża pod plac zabaw to wiadomo, że nawet piekna trawa zostanie "wytarta" podczas normalnego uzytkowania. Wydaje się więc, iz nie ma lub nie powinno to mieć większego znaczenia... W grodzisku przy PKP i wiadukcie powstaje przepiękny plac zabaw i tam jest takie wielkie czarne koło pod różnymi zabawkami. Nie wchodziłem tam i nie dotykałem tego, ale myślę, iz jest to tartan, który i u Nas byłby super rozwiązaniem. Nie wiem, ile taka przyjemność kosztuje, jednakże takie rozwiązanie wydaje się najlepszym. Na wielu placach zabaw widać takie rozwiązanie. ( Komorów, Pruszków, Ursus, Warszawa ). W kaniach przy WKDce i w Brwinowie przy PKP jest plac zabaw w piachu. Z racji bezpieczeństwa ( upadku dziecka ) jest to dobre, jednkaże wiadomo, że smieci i inne towary można tam "ukryć" i wtedy nie będzie już ok. Pani Joasiu, czy mogłaby Pani zasięgnac pełnej wiedzy w UM na powyższy temat? Dziękuję i pozdrawiam
Re: Różana PolanaPanie Marcinie.
Poruszyłem ten temat w swoim pierwszym pytaniu do Pani sołtys (post wyżej), ponieważ chciałbym bardzo aby Różana Polana była miejscem gdzie dzieci, młodzież ale również i my (stare zgredy) mielibyśmy gdzie się spotkać, pogadać. Te proponowane zabawki, są bardzo ładne.
Jeżeli chodzi o drugie pytanie odnośnie siatki i piłki. Czekałem na odpowiedź od Pani sołtys z bardzo prostego powodu. Chciałem ją kupić i zasponsorować, czy jak kto woli podarować na rzecz Różanej Polany i wszystkich mieszkańców a jeżeli byłaby już kupiona, to nie chciałem tego dublować i przeznaczyć te pieniądze na coś innego. W moich pytaniach nie było żadnego podtekstu ani złośliwości. Niestety bardzo się zawiodłem na Pani sołtys i to już nie pierwszy raz. Pozdrawiam Romek
Re: Różana PolanaChetnie sie dorzuce na ten "towar".Należałoby tylko wyrównać teren i moglibyśmy pograć w słoneczku na Różanej Polanie. Proszę o maila na priva ile i gdzie dostarczyć kaskę. Może w sklepie? :-D
Pozdrawiam
Re: Różana PolanaTeren to wyrówna ten który zrobił lodowisko ;)
Re: Różana PolanaPanie Marcinie, nie trzeba robić żadnej zrzutki. Ja zawsze dotrzymuję słowa, siatka i piłka będzie. Proszę Pana tylko, aby jak już ona będzie kupiona o jej przechowywanie. Dużo miejsca nie zajmie (całość jest w poręcznej torbie).
Pan Łukasz jak widać, też rozwiązał sprawę z wyrównaniem i jest OK. Myślę, że w te wolne pierwsze dni majowe rozegramy jakiś mecz. Pozdrawiam Romek
Re: Różana PolanaPanie Romku, żaden problem. Jeszcze troch miejsca mam. Udostępniać zawsze będę, nie ma sprawy.
Łukasz, a kiedy mogłoby nastąpić wyrównanie terenu? Wiesz coś więcej? ...a meczyk, jak najbardziej..... :-) Pozdrawiam P.S. Jutro to się tam wybiorę i podleję róże, które przywiozłem i zostały posadzone przez Mieszkańców. Chyba czas najwyższy. Niech rosną...
Powrót do Wydarzenia Kulturalne Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości |
|