Tutaj dzielimy się informacjami o naszych drogach. Zamieszczamy zdjęcia z wykonanych inwestycji, dokumentacje, propozycje zmian, awarie, objazdy. Wątki mają w temacie nazwę drogi/ulicy.
-
Jerzy Kopeć
-
- Imię:
przez Łukasz Zemka » Śr cze 08, 2011 4:28 pm
Przeczytałem stanowisko Burmistrza i jak widać, "trochę mu się po drodze zmieniło" - i to jest dobra wiadomość. Zła jest taka, że nadal Milanówek się nie zgadza - ciekawe czy ktoś się w końcu do nich "dobierze" i droga zostanie wybudowana.
-
Łukasz Zemka
-
- Imię:
przez Jerzy Kopeć » Cz cze 09, 2011 10:31 pm
Obwieszczenie o wszczęciu postępowania administracyjnego w sprawie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach
- Załączniki
-
- obwieszczenie.doc
- południowa obwodnica Grodziska Mazowieckiego
- (26.5 KiB) Pobrane 697 razy
-
Jerzy Kopeć
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Cz cze 09, 2011 11:23 pm
...no w końcu coś konkretnego w sprawie tej drogi... Ciekawe ile czasu to będzie jeszcze trwało. No ale bądźmy dobrej myśli...
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
przez Łukasz Zemka » N cze 26, 2011 11:37 pm
Marcin, w obiektywie nas cytują, ale niestety z artykułu wynika, że nie bardzo wiemy, cóż to za drogę chcą w Milanówku popełnić. Na początku artykułu się przeraziłem, bo myślałem, że autostradę 3x3 pasy minimum ;)
-
Łukasz Zemka
-
- Imię:
przez Łukasz Zemka » Cz cze 30, 2011 1:21 am
No z ta przejezdnoscia to tak srednio teraz. Chinczykow Gdaka wywalila z A2 - termin tej przejezdnosci stoi dla mnie pod duzym znakiem zapytania. Jak patrze na postepy Bilfingera na S2 to też mam mieszane uczucia, no ale moze niepotrzebnie. Natomiast jeśli chodzi o nasze lokalne drogi, to w lecie one sa przejezdne - gorzej w pozostalych porach roku. Ale nie chcę narzekac - nie mogę powiedziec, ale duzo obecnie się zmienilo na plus.
-
Łukasz Zemka
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Cz cze 30, 2011 4:35 pm
Łukasz, co do Chińczyków, to ja bym raczej od razu źle nie oceniał. Zrobili mistrzostwa, mają niesamowicie rozbudowana infrastrukturę. Oczywiście są biedne rejony, zresztą jak na całym świecie, ale potencjał to Oni mają największy na całej ziemi. Zerknijcie na to. Coś nieprawdopodobnego. Właśnie otworzyli największy most ( przeprawy ) na świecie.
Nasz kraj jest po prostu nie gotowy na inne nacje i współprace z Nimi. Wywalenie ich z A2 na pewno nie wiązało się tylko z kasą. To grubsza sprawa.
Pozdrawiam.
P.S. Gdyby Oni wygrali przetarg na rewitalizację i drogi w Opypach........... ech.....
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
Powrót do Drogi, ulice, ścieżki