Tutaj dzielimy się informacjami o naszych drogach. Zamieszczamy zdjęcia z wykonanych inwestycji, dokumentacje, propozycje zmian, awarie, objazdy. Wątki mają w temacie nazwę drogi/ulicy.
przez krzysztofkornat » Wt cze 21, 2011 10:14 am
Czytam i wyciągam wnioski, że inaczej się jeżdzi samochodem służbowym, a inaczej swoim własnym.Widać to po zachowaniu i stylu jazdy naszych mieszkańców-kierowców. Jak będziemy mieli asfalt na ulicach to proszę bardzo- szalejcie ile się da, ale jak nie ma asfaltu i się kurzy , to uszanujcie tych, którzy mieszkają bezpośrednio przy ulicach przelotowych. Co do stanu ulic.Jeżeli ktoś zabiega i troszczy się o stan nawierzchni- to tylko chwalić takich mieszkańców. Niektórzy czekają .Gmina zrobi. Tak jak pisał pan. MARLEN- to są obowiązki gminy-tylko co z tego wynika? Odpowiedż znana nie od dziś. Najlepiej czekać aż się ,,samo zrobi'' i narzekać .
-
krzysztofkornat
-
- Imię:
przez Łukasz Zemka » Wt cze 21, 2011 10:28 am
Ale co do kurzu ma to, czy samochod jest prywatny czy sluzbowy. Kwestia kurzenia to tylko sprawa kultury osobistej. A co do tego, że budowa/naprawa drog to zadania gminy-tutaj nie mozna nic dodac, nic ujac. Ja akurat mam mozliwosc, że w miare nieduzym kosztem mogę droge dojazdowa do swojego domu naprawic. Ale to ja i wcale nie jestem z tego dumny, poniwaz mozna powiedziec, że w pewien sposob ponioslem porazke, bo nie zmusilem do tego Gminy. Po ktoryms z kolei przytarciu podwoziem na ul. Jabloniowej też już chcialem dzwonic po kruszywo, ale na szczescie zona mnie od tego odwiodla, bo slusznie stwierdzila, że to jest sprawa Gminy i jak widac udalo się doprowadzic do tego, ze Gmina się ta ulica zajela. Przyzwyczajanie zarzadcy drogi do tego, że się za niego bedzie wykonywac prace, do niczego dobrego nie prowadzi.
-
Łukasz Zemka
-
- Imię:
przez irena świechowska » Cz cze 23, 2011 8:43 pm
Witam Państwa. Jako członkini Rady sołeckiej czuję się w obowiązku poinformować Państwa o złożonej mi właśnie propozycji umożliwienia firmie budującej ulicę Gilewicza garażowania ciężkiego sprzętu na mojej posesji przy ul.Gilewicza 7.Mój warunek jest następujący:dokonanie utwardzenia na mojej posesji,umożliwiającego wjazd tegoż sprzętu z materiałów pochodzących z ulicy/usuwanych pod płyty/sprzętem firmy.Jednocześnie oświadczam,że nie będę pobierała z tego tytułu żadnych gratyfikacji pieniężnych.Z wyrazami szacunku,Irena Zielińska
-
irena świechowska
-
- Imię:
przez Łukasz Zemka » Pn lip 04, 2011 10:20 pm
Czy ktoś wie może, co się dzieje z układaniem płyt ? Ostatni raz firma była chyba w zeszły wtorek i od tego momentu praktycznie nic się nie dzieje. A bagienko coraz mniej przejezdne....
-
Łukasz Zemka
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Pn lip 04, 2011 10:52 pm
Hehe ;-) Łukasz, ja bym się nie przejmował brakiem wykonawcy. Czekaliśmy tyle lat, że parę dni w tą czy w tą, to nie zrobi Opypianom różnicy... :-) Co do "bagienka", to dzisiaj wracałem do domu z jednym z przemiłych sąsiadów i daliśmy rade. Wprawdzie na jedynce, ale pokonaliśmy nierówności...Bagno czy dziury dla Nas nie straszne. Wytrzymaliśmy tyle, to i z tym damy radę. Wykonawcy nie ma, bo być może szukają nowych płyt bez pęknięć w Budokruszu. Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
przez Łukasz Zemka » Pn lip 04, 2011 11:11 pm
Marcin, gdyby nic nie zrobili to by nie było problemu - mógłbym jeszcze poczekać, ale jak już porozgrzebywali, to mogliby teraz chociaż trochę tłucznia rzucić, jak nie mają płyt (oczywiście kłania się organizacja ruchu, o której już wcześniej wspominałem, a dokładniej jej brak). A jeżeli czekają na płyty bez pęknięć, to rozsądna firma by teraz ułożyła z pęknięciami, a potem wymieniła - no ale jak ktoś nie stoi z batem nad tą firmą, to po co ma się spieszyć, umożliwiać ludziom przejazd itp.
-
Łukasz Zemka
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Pn lip 04, 2011 11:17 pm
Heh, Kota nie ma, myszy harcują... Czyt... ( Pan Burmistrz Grzegorz Benedykciński na urlopie, nie ma kto przypilnować ). Trzeba zadzwonić jutro w odpowiednie miejsce do Gminy i wszystko będzie jasne.. Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
przez Joanna Biegała » Cz lip 07, 2011 2:28 pm
Dołożenie płyt betonowych na ul.Gilewicza od strony Mazowieckiej zostało uzgodnione z wykonawcą. Natomiast przerwy między płytami na zakręcie mają być wypełnione kostką brukową. Wykonawcą jest firma SAS-BUD Kamil Sasin, ul. Chopina 24, 05-822 Milanówek. Link do ogłoszenia o wyborze oferty http://www.bip.grodzisk.pl/?id=472#Z2V0 ... k2LDEyNjMpPróbowałam dodzwonić się do wykonawcy nr tel (22)2442519, aby spytać kiedy dołoży płyty ale niestety nikt nie odbiera. Otrzymałam odpowiedź na moje pismo w sprawie dołożenia płyt
- Załączniki
-
-
Joanna Biegała
-
- Imię:
Powrót do Drogi, ulice, ścieżki