no tak ale jak Pan napisał do rowu melioracyjnego a nie przydrożnego.
Panie Darku co z moja sprawa bo nie mam od Was zadnej informacji??
Ul.GilewiczaRe: Ul.Gilewiczano tak ale jak Pan napisał do rowu melioracyjnego a nie przydrożnego.
Panie Darku co z moja sprawa bo nie mam od Was zadnej informacji??
Re: Ul.Gilewiczajest w trakcie analizy. będzie omówiona na najbliższym zebraniu zarządu.
Administrator forum Strona firmowa tel. 602 389 106
Re: Ul.GilewiczaPani Marzeno,
a Pani już u siebie poradziła sobie z drenażem? Rowy to ja sam kopie i udrożniam, robiąc drogę, którą oddaliśmy później w ręce Gminy, włożyliśmy pod nią 3 rury specjalne, które łączą się z rowem melioracyjnym właśnie (jest uwidoczniony na mapach od około 1930 roku. Część rowu jest przydrożnego, za który odpowiada Gmina i udrożnili go w marcu jakoś tam oczywiście, więc w miarę wolnej chwili z sąsiadami wykopujemy i odchwaszczamy rowy dalej tak, aby woda cały czas płynęła swobodnie tam, gdzie powinna. U mnie woda filtrowana jest przez 3 tony specjalnego żwirku z piaskiem, więc pić ja można, bo na pewno jest lepsza niż ta z wodociągu. Pozdrawiam. P.S. W ostatni weekend zakupiłem kolejne 50 metrów rury żółtej drenażowej w sklepie w Nadarzynie przy nowo powstającym budynku Gminy za cenę 3,60 PLN, więc tanio. Polecam. Geowłóknina za mb. o szerokości 160 cm 2,20 pln w ogrodniczym przy stacji Shell w Grodzisku. Trochę swojej pracy i gotowe.
Re: Ul.GilewiczaOkazuje się że rowów przy Gilewicza nie bedzie jakiś koszmar wogóle!!!!15cm rowki maja odprowadzić wode z ulic!!
Panie Marcinie jeszcze nie robiliśmy drenażu.Ja mam jakis namiar do producenta takich rur z Urzutu tam musze zadzwonić ale najpierw musze zakończyć inne sprawy. Jednak Pana odp bardzo Nam pomogły i juz wiemy jak sie za to zabrac:) Pozdrawiam
Re: Ul.Gilewicza*
Ostatnio edytowano Cz cze 08, 2017 9:00 pm przez Romuald Niedźwiedź, łącznie edytowano 1 raz
Re: Ul.GilewiczaPanie Romku, może przypomniało im się, że zgodnie z prawem budowlanym, w pierwszej kolejności powinno się zrobić alternatywną drogę tzw. objazd. Może właśnie dlatego płyty są zawiezione na ulice Oliwkowa, Figowa i do Polnej Róży.... :-) Jakby rozkopali od razu to nie byłoby dojazdu do domów.....
....a może sam Burmistrz chce Nam w czwartek ogłosić tą szczęśliwą nowinę, jako Pierwszą inwestycję od lat w Opypach i początek nowej współpracy i inwestycji w naszej pięknej ekologicznej Miejscowości.
Re: Ul.Gilewicza*
Ostatnio edytowano Cz cze 08, 2017 9:00 pm przez Romuald Niedźwiedź, łącznie edytowano 1 raz
Re: Ul.GilewiczaZadzwoniłem do UM i uzyskałem odpowiedź, że wykonawcy zepsuła się koparka, czy inny sprzęt, więc roboty nie ma.
Nie wygląda to za dobrze, jeżeli już na wstępie dzieją się takie rzeczy. Może na dzisiejszym zebraniu dowiemy się czegoś więcej, oby to nie były złe wieści.... Pozdrawiam
Re: Ul.GilewiczaSzczerze powiedziawszy awaria koparki, czy innego sprzętu niczego tu nie wnosi. Wykonawca ma podpisaną konkretną umowę na podstawie wygranego przetargu i tłumaczenie się awarią koparki jest dziecinne. W zasadzie to w jaki sposób i czym zlecone roboty zostaną wykonane nikogo nie interesuje - robota ma być zrobiona w zakontraktowanym terminie i zgodnie ze specyfikacją zamówienia.
Koniec, kropka - koparkę jak się zepsuła można naprawić, albo drugą wypożyczyć - ale to już problem wykonawcy, w końcu on za to bierze pieniądze. Ciekaw jestem czy SIWZ przewiduje kary umowne w stosunku do wykonawcy za przekroczenie zapisanych w umowie terminów?
Re: Ul.GilewiczaA ja zwracam się z apelem do Pani Sołtys, aby podjęła natychmiastowe działania w celu poprawy organizacji ruchu drogowego podczas przebudowy ulicy Gilewicza.
Wszyscy wiemy, że firma kładzie płyty na ul.Gilewicza.Wiadomym jest, ze przez jakiś czas będą utrudnienia dla mieszkańców i innych użytkowników. Pytam więc - Jakie działania zostały podjęte aby mieszkańcy mogli dojechac do swoich posesji? Dlaczego nie ma odpowiedniego oznakowania? Dlaczego nie ma wytyczonej alternatywnej drogi dojazdowej? Czy to tak trudno zorganizowac ? Samochody błądzą po ulicach , bo nie wiadomo jak i którędy można dojechac. Pozdrawiam M.Z.
Powrót do Drogi, ulice, ścieżki Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|