Tutaj dzielimy się informacjami o naszych drogach. Zamieszczamy zdjęcia z wykonanych inwestycji, dokumentacje, propozycje zmian, awarie, objazdy. Wątki mają w temacie nazwę drogi/ulicy.
-

Dariusz Kuzma
-
- Imię: Dariusz
-
przez Marcin Kotlarczuk » Śr cze 15, 2011 12:36 pm
Marcin Kotlarczuk napisał(a):Dariusz Kuzma napisał(a):Łukaszu, Nadmiar gruntu z robót ziemnych Wykonawca wywiezie na swój koszt na legalne składowisko dla siebie dostępne.
Wspaniały zapis.... Czyli jednym słowem, znów wysypany i wybłagany m.in. przez mnie tłuczeń pojedzie nie wiadomo gdzie, tak jak w tamtym roku..... masakra
Witam, Chciałem zapytać o postęp prac na Gilewicza, czy coś się ruszyło i poprawiło??? Co do tłucznia z poprzedniego roku... Czy ktoś wie, co się z Nim stało? Ja na razie nie dowiedziałem się prawdy.... Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię: lol
-

Dariusz Kuzma
-
- Imię: Dariusz
-
przez Joanna Biegała » Śr cze 15, 2011 3:55 pm
Udało się mi dostarczyć pisma w sprawie uszkodzonego przepustu jeszcze przed dzisiejszym spotkaniem p.Urszuli Chrzanowskiej z wykonawcą płyt na Gilewicza.
- Załączniki
-

-

-
Joanna Biegała
-
- Imię: Joanna
przez Marzena Grzegrzółka » Cz cze 16, 2011 7:38 am
Marcin Kotlarczuk napisał(a):Marcin Kotlarczuk napisał(a):Dariusz Kuzma napisał(a):Łukaszu, Nadmiar gruntu z robót ziemnych Wykonawca wywiezie na swój koszt na legalne składowisko dla siebie dostępne.
Wspaniały zapis.... Czyli jednym słowem, znów wysypany i wybłagany m.in. przez mnie tłuczeń pojedzie nie wiadomo gdzie, tak jak w tamtym roku..... masakra
Witam, Chciałem zapytać o postęp prac na Gilewicza, czy coś się ruszyło i poprawiło??? Co do tłucznia z poprzedniego roku... Czy ktoś wie, co się z Nim stało? Ja na razie nie dowiedziałem się prawdy.... Panie Marcinie z tego co mi wiadomo to nie wiem czy cały ale napewno jakaś część tłucznia została wysypana na Daktylowej Pozdrawiam Marzena Pozdrawiam
-
Marzena Grzegrzółka
-
- Imię: Marzena
przez Marcin Kotlarczuk » Cz cze 16, 2011 11:30 am
Marcin Kotlarczuk napisał(a):Dariusz Kuzma napisał(a):Łukaszu, Nadmiar gruntu z robót ziemnych Wykonawca wywiezie na swój koszt na legalne składowisko dla siebie dostępne.
Marcin Kotlarczuk napisał(a):Witam, Chciałem zapytać o postęp prac na Gilewicza, czy coś się ruszyło i poprawiło???
Co do tłucznia z poprzedniego roku... Czy ktoś wie, co się z Nim stało? Ja na razie nie dowiedziałem się prawdy....
Marzena Grzegrzółka napisał(a):Panie Marcinie z tego co mi wiadomo to nie wiem czy cały ale na pewno jakaś część tłucznia została wysypana na Daktylowej
Pozdrawiam Marzena
Witam, Pani Marzeno, w końcu jakaś w miarę konkretna informacja. Pani to widziała i mogła by to potwierdzić jak trzeba będzie, czy ktoś z Pani sąsiadów może coś więcej widział. Nie wiem, w czym jest - był problem, że od października 2010, to pierwsza informacja. Pani była Sołtys nie zechciała takiej informacji udzielić. Dodatkowo wklejam zdjęcie z Google'a, Jaka jest szerokość tej drogi, pomiędzy ogrodzeniami, no chyba, że nie ma tam ogrodzeń....... Czy tłuczen wysypany był raczej bliżej Gilewicza, czy na całej długości drogi i na jakiej szerokości.  My, sąsiedzi wiemy właśnie najlepiej o takich sprawach.... Dodatkowo, czekam na oficjalną odpowiedź od wykonawcy płyt z poprzedniego roku, gdzie wywieźli ten tłuczeń właśnie, w które miejsce. Na pewno się podzielę każdym info na Forum... Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
przez Marzena Grzegrzółka » Cz cze 16, 2011 2:52 pm
Panie Marcinie podobno rozsypali tłuczeń na zakręcie.Ja świadkiem tego niebyłam ale widziałam ile tego tłucznia było ponieważ leżał obok mojej działki.
-
Marzena Grzegrzółka
-
- Imię: Marzena
przez krzysztofkornat » Cz cze 16, 2011 3:50 pm
Wiem, że tłuczeń ten został wysypany nie tam gdzie powinien się znależć. Czyli nie został wysypany na drogi. Niektórzy podają nazwy ulic na których rzekomo został on wysypany.Jest to nieprawda. Na wskazywanych ulicach tego tłucznia nie było. Daje to wiele do myślenia i tak jak inni pragnę, aby ten problem został wyjaśniony.
-
krzysztofkornat
-
- Imię: krzysztof
przez Marcin Kotlarczuk » Cz cze 16, 2011 4:23 pm
hmmmm... Pani Marzeno, na którym zakręcie w/g Pani to zostało rozsypane? lub skąd ma Pani tą informację, że tak faktycznie było? Na daktylową faktycznie przyjechał towar, ale to nie była podbudowa z Gilewicza? Potem dodatkowo wysypano tłuczeń ( małe kamyczki o frakcji 5cm, ale to też nie była ta podbudowa). A jak ten tłuczeń leżał obok Pani działki, to co, nagle zniknął, czy jak, bo powiem szczerze, trochę to dziwne.
Panie Krzysztofie, mnie też się wydaję, że ten tłuczeń nie został wysypany na wspomniane ulice, ale właśnie od przeszło pół roku próbuję się dowiedzieć. Pani Marzena, jeżeli napisała, to znaczy, że również jest ciekawa.... Czyli jest już Nas kilka osób.
Tutaj coś "śmierdzi" w tym temacie. Przyszedł czas, aby wysłać oficjalne pismo do Gminy, co uczyniłem... Czekam na kolejną oficjalną odpowiedź. Ja nie wiem, czy w Opypach są jakieś tajemnice? Czy nieformalne znajomości? Ktoś coś chce ukryć?
Spróbuję jeszcze zapytać Panią byłą Sołtys GJD mailowo, może jednak odpisze w tym temacie...
Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
przez Marcin Kotlarczuk » Pt cze 17, 2011 4:57 pm
Joanna Biegała napisał(a):Prace drogowe wykonywane na ul.Gilewicza spowodowały, że mieszkańcy ul.Daktylowej zostali odcięci od świata. Między ul.Daktylową i ul.Chabrową jest pas gminnej ziemi o szerokości 4 metrów przeznaczony na przejście dla pieszych i media. W obecnej sytuacji mieszkańcy ul.Daktylowej korzystają z tego pasa aby dojechać do domów.
Rozmawiałam z mieszkańcami ul.Daktylowej, którzy proszą żeby na czas remontu nie zastawiać deskami tego przejazdu aby mogli dojechać do domów. Jak tylko skończy się remont obiecują, że nie będą tamtędy jeździć.
Rozmawiałam też z mieszkańcami ul.Chabrowej, którzy proszą aby jeździć wolno ponieważ bardzo się kurzy. Mieszkańcy skarżą się, że po tej osiedlowej drodze jeździ teraz ford mondeo około 60km na godzinę zostawiając za sobą tumany kurzu. Wielka prośba - noga z gazu p.kierowco.
Mam nadzieję, że moje mediacje przyniosą pozytywny skutek. W tego rodzaju konfliktach wiem, ze czasami wystarczy poznać racje drugiej strony.
Witam, w związku z tym, że w/g rozdzielonych zadań w Radzie Sołeckiej poprawą bezpieczeństwa zajmuje się Pan Piotr Skawiński ( bezpieczeństwo ruchu drogowego: lustra, spowalniacze , to ja również przyłączam się do tej prośby. Czy mógłby Pan porozmawiać z tym kierowcą, który praktycznie codziennie udaje Roberta Kubicę, jeżdżąc ulicą Figową, Chabrową do Daktylowej Ten Kierowca chyba naprawdę nie zdaje sobie sprawy, że tam mieszkają małe dzieci i tylko krok od tragedii. Bardzo proszę o zabranie głosu w tej sprawie  Dziękuję i pozdrawiam.
-
Marcin Kotlarczuk
-
Powrót do Drogi, ulice, ścieżki