Ul.GilewiczaRe: Ul.GilewiczaWczoraj jechałem ulicą Gilewicza od ul. Mazowieckiej i przy Kokosowej zobaczyłem znak "objazd". Nie wiem ile czasu już tam jest, ponieważ rzadko Gilewicza jeżdżę, ale muszę powiedzieć, że byłem w niezłym szoku. Niestety czar szybko prysł, ponieważ myślałem, że przy Agrestowej zobaczę następne informacje o objeździe. Niestety, jak widać, pojęcie czasowej organizacji ruchu na terenach wiejskich w Gminie Grodzisk to pojęcie raczej mało znane. No cóż, w tym przypadku już raczej nic się nie da zrobić, ale w przypadku Polnej Róży, czy naszych "3 ulic w płytach" już nie zamierzam odpuścić.
Re: Ul.GilewiczaByłam wczoraj u p. Chrzanowskiej w sprawie dołożenia kolejnych 2 płyt na wjeździe z Mazowieckiej w Gilewicza - wtedy byłyby po 3 dołożone z każdej strony. W poniedziałek powinnam wiedzieć czy się uda.
Pozdrawiam
MWC
Re: Ul.GilewiczaWitam,
wszystko pięknie, ale ja jednej rzeczy nie rozumiem... Mianowicie, kto zgodził się ze Wsi lub brał udział w konsultacjach ( a może nikt z Mieszkańców nie wiedział ), dlaczego przez całą długość Ulicy Gilewicza, są płyty TYLKO w poprzek, a nie ma obok dołożonej 1 płyty wzdłuż, tak jak to jest chociażby na ulicy Okrężnej, która przechodzi przez WKD OKRĘŻNA. Tam nie ma żadnego problemu, aby dwa auta się swobodnie minęły. U nas na Gilewicza, problemy zaczną się jak tylko oddadzą ulicę do ruchu. Już teraz, jak widziałem jest nieciekawie, a co będzie jak przyjdzie deszczowa jesień i zima.....? Pozdrawiam
Re: Ul.GilewiczaMarcin, nikt się nikogo o zdanie nie pytał. Po prostu Gmina miała jakiś tam założony budżet na ileś ulic w całej Gminie i stwierdzili pewnie, że albo zrobią 3 metry albo któraś z wyznaczonych ulic nie zostanie wyłożona płytami.
3 metry to oczywiście mało, ale wolę to niż nic. Poza tym, płyty o tej szerokości już przeżyły jedną jesień i zimę i jakoś tragedii nie było. Jeżeli będzie to faktycznie duży problem to zawsze można zrobić jednokierunkową :) W sumie to samo można zrobić z Polnej Róży - rozwiąże się problem wykupu gruntów :) Na dzień dzisiejszy to taki żart, ale jeżeli w przyszłym roku "nie poleje się asfalt" z powodu wykupu gruntów, to przestanę traktować to jako żart.
Re: Ul.GilewiczaUlica Okrężna jest ostatnią w gminie na której są obok siebie 2 płyty. Pojedynczy układ płyt będzie na wszystkich obecnie modernizowanych ulicach - koszty...
Pozdrawiam
MWC
Re: Ul.GilewiczaOk, dziękuję za odpowiedź. Powiem jeszcze taką kwestię.
Gmina Jaktorów, czy Żyrardów. Mieszkańców mniej niż Grodzisk. Przeznaczyli na drogi 18 Milionów Złotych Gmina Grodzisk, Mieszkańców dwa razy więcej, Na drogi przeznaczono 8 Milionów Złotych. Gmina dostaje mnóstwo pieniędzy z Unii. Jest najlepiej zarządzaną Gminą w Polsce, coś tu nie gra. Co do stricte kwot, to mogłem się pomylić, może ktoś wie dokładnie, to niech poprawi. P.S. A tak jeszcze w kwestii płyt... Na skrzyżowaniu Gilewicza z Daktylową leżały 3 płyty. Teraz leżą dwie albo żadnej nie ma. Nie wiem dlaczego została ( y) wyjęta ( e ) ??????????? Przecież to bez sensu... Tutaj dobrym źrodłem na pewno będzie "Pan operator żółtej kopary'' Pozdrawiam
Re: Ul.GilewiczaInterweniowałem dziś u Pana Starosty w sprawie podtopionego skrzyżowania Mazowieckiej i Gilewicza. Za odwodnienie skrzyżowania odpowiada zarządca drogi nadrzędnej, w tym przypadku Mazowieckiej. Zimą będzie tu bardzo niebezpieczna ślizgawka uniemożliwiająca bezpieczny wyjazd i wjazd w ul. Gen. Gilewicza. Otrzymałem zapewnienie, że zostanie wykonane odprowadzenie wody z rejonu skrzyżowania.
Ostatnio edytowano Pt lip 15, 2011 10:30 am przez Jerzy Kopeć, łącznie edytowano 1 raz
Re: Ul.GilewiczaCo do podtapiania - to jak tak dalej pójdzie to wszyscy będziemy pływać.
Służby gminne nic nie robią w tej kwestii, ale co robi spółka wodna? Po co została powołana? Czy praca spółki wodnej sprowadza się do zbierania składek ? Myślę,że najwyższa pora zająć się problemem wody w Opypach i to ostro. Przyjdzie jesień -będziemy pływali. Są rowy. Dlaczego nikt ich nie konserwuje ? Pozdrawiam M.Z
Powrót do Drogi, ulice, ścieżki Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości |
|