Ul.Polnej RóżyRe: Ul.Polnej Róży*
Ostatnio edytowano Pn cze 12, 2017 4:26 pm przez Romuald Niedźwiedź, łącznie edytowano 1 raz
Re: Ul.Polnej RóżyRównież uważam że wykopanie rowu głebszego jest możliwe na Gilewicza szerokość pobocza przy całej Gilewicza wydaje mi sie taka sama a rowy gdzie niegdzie są.Na Polnej Róży wycieli drzewa to i na Gilewicza można.
Panie Łukaszu przydałoby się również pomysleć o odwodnieniu Daktylowej po tych deszczach woda spływa z Gilewicza. Co do koncepcji odwodnienia Gilewicza to już taka była.I gmina przed położeniem płyt powinna ją wykonać.
Re: Ul.Polnej RóżyPanie Romku,
droga 579 do Błonia ma dwa pasy ruchu i tu sytuacja jest trochę inna, chociaż faktem jest, że rów nie powinien być sytuowany tak blisko drogi. Ul. Gilewicza ma, można powiedzieć, jeden pas ruchu i dość często dochodzi do mijania się samochodów - rów nie powinien być za blisko. Co do miejsca na Gilewicza - no nie jestem przekonany - muszę sprawdzić. Pani Marzeno, odwodnienie Daktylowej można planować dopiero jak zostanie Gilewicza, bo chyba tylko tam byłaby możliwość odprowadzenia wody. A koncepcji odwodnienia Gilewicza nie przypominam sobie, prawdę mówiąc. Zresztą nawet jeżeli, to koncepcja to tylko koncepcja - konieczny byłby jakiś projekt uwzględniający istniejące rzędne drogi, terenu obok oraz rowów dochodzących do Gilewicza.
Re: Ul.Polnej RóżyWitam,
znowu się wątki rozjeżdżają. Polnej Róży i Gilewicza. Trzymajmy się jakiegoś porządku... :-) thx W odpowiedzi w sprawie rowów, Gilewicza, podnoszenia terenu i mapki ( poziomów i.t.p.) napisałem w wątku właśnie GILEWICZA, czyli Pozdrawiam
Re: Ul.Polnej RóżyRozmawiałam z p.Urszulą Chrzanowską na temat ul.Polnej Róży.
Obecnie projekt jest na ZUD-dzie. ZUD ma niestety wiele uwag do projektu np brakuje w projekcie wjazdu na jedną z posesji, rów jest zbyt blisko słupów energetycznych co powoduje konieczność przeprojektowania tak, aby przy każdym słupie był przepust zamiast odkrytego rowu itp. Sprawa posunęła z zakładem energetycznym, który wyraził zgodę na umieszczenie kabla telefonicznego na ich słupach ale to z kolei wymaga zaprojektowania większej ilości słupów, ponieważ musi być mniejsza odległość między słupami. Pytałam konkretnie kiedy można spodziewać się akceptacji przez ZUD poprawionego projektu. Pani Urszula przewiduje, że do połowy października powinniśmy mieć zaakceptowany projekt razem z projektami branżowymi.
Re: Ul.Polnej RóżyDzisiaj właśnie WALEC jeździ po Oliwkowej, Figowej i Polnej Róży. Na tych ulicach go widziałem, ale być może jeszcze gdzieś był lub pojedzie.
Pozdrawiam
Re: Ul.Polnej RóżyNa listopadowej sesji Rady Miejskiej zgłosiłam poprawkę do budżetu na 2012 o dopisanie budowy ul.Polnej Róży więcej w wątku viewtopic.php?f=2&t=270
Re: Ul.Polnej RóżyNa dzisiejszej Komisji Gospodarki Gminnej mówiłam o konieczności budowy ul.Polnej Róży w 2012r.
Burmistrz poinformował Radnych, że zostanie dokonana korekta budżetu - zostaną zwiększone środki na budowę dróg, dzięki czemu będzie dopisane kilka dróg w tym ul.Polnej Róży ze względu na zobowiązania wobec mieszkańców i prawie gotowy projekt.
Re: Ul.Polnej RóżyBardzo dobre posunięcie Joasiu.
Właśnie w ten sposób możemy coś zmienić dla naszej wioski. Nasze wspólne uporczywe działanie doprowadzi kiedyś do tego, że będziemy i my normalnie funkcjonować /drogi .kanalizacja, telefony itp./. Pozdrawiam M.Z.
Re: Ul.Polnej RóżyRównież uważam to za dobre posunięcie.
Chociaż z drugiej strony mam niesmak, bo można powiedzieć, że teoretycznie udało się załatwić to.... co było załatwione rok czy dwa lata temu :)
Powrót do Drogi, ulice, ścieżki Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|