Różana PolanaRe: Różana PolanaWe wtorek próbowałam się dodzwonić do OSP w Książenicach w sprawie wylania wody - niestety podany nr tel. jest do syna Prezesa. Przekazałam prośbę i będę się do syna dobijać o odpowiedź.
Pozdrawiam
MWC
Re: Różana PolanaByłem z rańca na Różanej Polanie - zastanawiałem się czy można wylać wodę na śnieg i ponieważ warstwa śniegu nie jest gruba, to wydaje mi się że tak.
Jak dzwoniłem w zeszłym roku do OSP, to skierowano mnie do Pana Cezarego Wiśniewskiego (tak mi się wydaje) i z nim ustalałem wylanie lodowiska. Jak mi się uda, to dzisiaj popołudniu zadzwonię.
Re: Różana PolanaHej,
no i jak sprawa z lodowiskiem? Pozdrawiam
Re: Różana Polanajestem po rozmowie z OSP Książenice.
1. dopóki mróz nie zelżeje to nie przyjadą 2. trzeba poszukać w okolicy hydrantu - prośba strażaków o namierzenie. Jestem umówiona na telefon w poniedziałek i wtedy też mam się określić czy jest hydrant. Pozdrawiam
MWC
Re: Różana Polanahmmm,
a co tu namierzać. W UM w Grodzisku wystarczy wziąc mapy lub w ZWiKU i po problemie. No ja niestety pracuję, więc nie mogę się tym zająć. Ale na pewno we Wsi jest ktoś, kto mógłby tego dokonać. Pozdrawiam
Re: Różana PolanaMaja, dzięki za pomoc - naprawdę obecnie nie mam czasu się tym zająć.
Późnym wieczorem w domu sprawdzę mapy (mam dosyć dokładne dla całych Opyp, gdzie są również zaznaczone hydranty) i wskażę je.
Re: Różana Polana LODOWISKOWłaśnie strażacy wylali wodę na lodowisko! Widziałem przez okno.
Serdeczne podziękowania. Podobno drugą warstwę mają jeszcze wylać jutro rano. Pan Jurek K. wraz z Piotrem J. szykują też niespodziankę - zobaczymy jak to wyjdzie. No to wkładamy łyżwy... Administrator forum Strona firmowa tel. 602 389 106
Re: Różana PolanaByłam dziś w południe u burmistrza Galińskiego w sprawie wylania lodowiska.
Zapewnił mnie, że już wydał dyspozycję OSP w Książenicach wylania 2 warstw lodu, dziś i w sobotę. Przed chwilą podjechałam zobaczyć jak wygląda lodowisko po 2 krotnym wylaniu wody z wozu strażackiego. Niestety lodowisko jest nierówne, woda przelała się w stronę Milanówka i sporo jej wsiąkło. Woda zmieszała się ze śniegiem i miejscami są duże nierówności. Strażacy poinformowali mnie, że jeszcze jutro wyleją 2 beczki wody to będzie lepiej. Jeździć będzie można dopiero w niedzielę.
Re: Różana PolanaWłaśnie sprawdziłam jak wygląda lodowisko.
Ponieważ lodowisko jest nachylone w stronę Milanówka, tylko na połowie lodowiska jest wylana tafla. Po drodze minęłam się z wozem strażackim, który jeszcze będzie dziś wylewał wodę. Jutro powinny być dobre warunki do jeżdżenia na łyżwach. Połowa lodowiska już dziś wygląda super, a jak jeszcze wyleją strażacy beczkę wody to jutro powinno być dużo lepiej.
Powrót do Wydarzenia Kulturalne Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości |
|