przez Marcin Kotlarczuk » Cz maja 17, 2012 1:17 pm
Wczoraj przerzuciłem pół jednej kopy piachu z wielką pomocą żony Piotra Jenciaka ( wielkie dzięki ), ale poległem już o 20.00. Na dzisiaj zamówiłem koparkę, która Nam to przepchnie w miejsce, które wskażemy. Zostanie Nam tylko zagrabienie i wyrównanie, więc zaoszczędzimy czas i siłę. Spotkajmy się dla chętnych po 16.00, może być o 16.30 np.... i damy radę. Im więcej osób, tym lepiej.
Dzięki i pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
przez Joanna Biegała » N maja 20, 2012 7:26 pm
Wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do przygotowania Różanej Polany na festyn. Jestem pod wrażeniem. Przez 2 dni trwało rozgarnięcie piachu. Koszenie trawy. W piątek rano na polanie jeszcze nawet nie było drewna na palisadę odgradzającą piach przy zabawkach. Aby zdążyć przed festynem w piątek do 22 godziny panowie: Marcin, Marek, Romek i Darek zbijali palisadę. Pomagała też p.Agnieszka służąc swoją techniczną wiedzą łączenia drewnianych elementów. Dzięki tej ciężkiej pracy Różana Polana była przygotowana i festyn udał się znakomicie. Przyjechało "Centrum kultury na kółkach", były zabawy, gry, malowanie twarzy. Wielkie podziękowania dla p.Mai za prowadzenie festynu oraz załatwienie dmuchanej zjeżdżalni, która cieszyła się dużym powodzeniem wśród dzieci. Niestety nie zrobiłam zdjęć. Może ktoś z forumowiczów wrzuciłby kilka zdjęć z festynu
-
Joanna Biegała
-
- Imię:
przez Romuald Niedźwiedź » N maja 20, 2012 8:25 pm
Pani Joasiu, bardzo dziękujemy za podziękowania i miłe słowa. Dodam tylko, że pomagali również: Jurek, Piotrek i jego żona (przepraszam imienia nie pamiętam), Karol, Bogusia i jeszcze jeden Pan, ale niestety też nie pamiętam imienia. Każdy miał swoje zadanie i co najważniejsze, była super współpraca. Myślę, że możemy wspólnie zrobić jeszcze wiele dobrego dla naszych dzieci. Czas pokaże. Wklejam kilka zdjęć. Pozdrawiam Romek PS. Dziękuję, także Panu Sławkowi Czubaczyńskiemu za wykoszenie trawy na boisku do piłki nożnej, oraz w dniu dzisiejszym za pomoc przy obracaniu trawy (aby lepiej i szybciej wyschła) Pani Marzenie Grzegrzółka.
- Załączniki
-
-
-
-
-
-
-
-
Romuald Niedźwiedź
-
- Imię:
przez Jerzy Kopeć » Pn maja 21, 2012 8:05 am
plac zabaw na RP
- Załączniki
-
-
Jerzy Kopeć
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Pn maja 21, 2012 10:20 am
Witam, ja tylko podziękuje za pomoc sąsiadom, którzy z nadzwyczajną uprzejmością, przyczynili się do powstania tego placu zabaw, czyli zagłosowali na Różaną Polanę przy ustalaniu przeznaczenia Funduszu Sołeckiego. W końcu mamy plac zabaw, na który będą przychodzić i już przychodzą Mieszkańcy i żadko się zgadza, aby był pusty... Teraz mam nadzieję, będziemy to miejsce non stop rozwijać tak, aby za rok cieszył się jeszcze większym zainteresowaniem. Dzięki jeszcze raz za pomoc w realizacji tego, co już jest i na przyszłość. Jeszcze tylko dodam, że zarówno przed placem zabaw od strony Mazowieckiej, jak i od strony Milanówka ( Wkd Brzózki ) stoją dwa żółte znaki trójkątne "Uwaga dzieci". Każdy mądry kierowca mam nadzieję zwolni, jednakże w piątek nagrałem czarną Mazdę białe Punto i srebnego Volkswagena jak pędziły i tak kurzyły, że byłem w szoku, jak tak można. Zwracajmy uwagę, aby chociaż na tym odcinku wziąć pod uwagę bezpieczeństwo dzieci, swoje i sąsiadów...
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
P.S. Widzieliśmy na festynie Panią z Gazety. Pewnie ukaże się artykuł o Różanej Polanie, czy Festynie... Czekam tylko w jaki sposób będzie opisane, co się działo przed i kto i co robił....Ciekawa sprawa z plakatami i tablicą z ogłoszeniami przy przystanku przy Mazowieckiej...
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
przez piojen » Śr maja 23, 2012 12:25 am
Żona ma na imię Anna. A tak przy okazji, o co chodzi z tą tablicą?
-
piojen
-
- Imię:
przez Romuald Niedźwiedź » Śr maja 23, 2012 8:01 pm
Drodzy mieszkańcy. W związku z tym, że na Różanej Polanie na razie nie ma ławek, (co nie znaczy, że nie będzie !!!), idąc za ciosem, chciałbym zaproponować ok. 5 – 6 szt. stołeczków „talarków” Mogę podjąć się ich wykonania oczywiście koszty biorę na siebie. Opiszę jak one wyglądają. Podstawa, czyli noga jest średnicy fi 160mm, a siedzisko w kształcie koła fi 300mm, grubość 3 lub 4 cm. Wykonane z oheblowanego drewna. Całość łączona bez gwoździ i wkrętów a za pomocą wwierconych kołków 3 szt. Stołeczki „ talarki” mocowane do podłoża poprzez wkopanie ich, można dodatkowo zabetonować. Pomyślałem, że tych stołeczków bym nie malował, tylko pozostawił dzieciom do pomalowania w muchomorki, grzybki, itp. barwa dowolna. Może będą inne propozycje co do pomalowania. Wszystko byłoby gotowe do 10-12 czerwca. Jeżeli byłaby zgoda Państwa, wówczas prosiłbym Panią Agnieszkę Jakubiak na wrysowanie ich, do planu placu zabaw na Różanej Polanie. PS. Piotrek, teraz już na pewno nie zapomną imienia twojej żony. Pozdrawiam Romek
-
Romuald Niedźwiedź
-
- Imię:
przez piojen » Cz maja 24, 2012 10:31 pm
Co do tych zydelków, to każdy podd....nik się przyda
-
piojen
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » N cze 03, 2012 11:43 am
witam przywieziona została kolejna transza piachu na różaną polanę. Chętnych do pomocy zapraszam dzisiaj w niedzielę godzinę wcześniej przed spotkaniem o którym pisał Michał w sprawach pozyskiwania funduszy Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
Powrót do Wydarzenia Kulturalne