Zapraszamy wszystkich mieszkańców i przyszłych mieszkańców Opyp
przez opypianka1 » Wt gru 14, 2010 5:30 pm
Serdeczne dzięki!!!
Dziękuję Pani sołtys za zaangażowanie w sprawę "lodowca na Paprociowej". Dzięki Pani czujności, otwartości na problemy mieszkańców Opyp i ogromnej pracy na linii "mieszkańcy - Starostwo", ulica jest przejezdna. Jęzor lodowca już nie narasta w takim tępie jak do tej pory a woda wartkim nurtem popłynęła do Rokitnicy - wykopano rów odprowadzający wodę z naszego terenu.
Jeszcze raz wielkie DZIĘKI! również Panu Jerzemu Kopciowi - DREAM-TEAM - jak zawsze - ZAWODOSTWO W KAŻDYM CALU!!!
-
opypianka1
-
- Imię:
przez Piotr Karolak » Wt gru 14, 2010 10:23 pm
Pani opypianko1, samą słodycz Pani wyciąga na jaw. W końcu zbliżają się wybory i TEAM musi być widoczny. A jeszcze jak ktoś przycukruje i przyklepie to nic dodać nic ująć.
PK
PS mała podpowiedź, Pani Jałgos podobno nie wchodzi na forum, bo nie ma czasu.
Piotr Karolak
-
Piotr Karolak
-
- Imię:
-
przez piotr123 » Cz gru 16, 2010 6:46 pm
Ja również pragnę gorąco podziękować Pani Sołtys, oraz Panu Jerzemu Kopciowi, za sprawną i natychmiastową reakcję na zgłoszony przez mieszkańców ul. Gajowej problem z podtapiającą nas wodą spływającą z pól i lasu od strony osiedla Książenice - nigdy sytuacja nie była tak tragiczna - wyjazd z ulicy Gajowej był wręcz niemożliwy osobowym samochodem - rwący potok płynący przez ulicę Paprociową wydrążył sobie koryto na głębokości około 30 cm. Spowodowane to jest przez brak w ulicy Paprociowej rowów odwadniających, które jak się okazuje na planach są - ale tylko na planach. Pani Grażyna Jałgos-Dębska zareagowała natychmiast ściągając do Nas odpowiednie służby - jeszcze raz dziękuję, i mam nadzieję, że władze zajmą się tym problemem poważnie, bo wiosną czeka nas powódź i straty materialne. Panie Piotrze, domyślam się, że bardzo Panu nie na rękę jak ludzie opisują stan faktyczny a nie wyssane z palca brednie - co do działalności Pani Sołtys - zawsze - nawet od razu po obięciu stanowiska, służyła radą i pomocą - ale Pan pewnie podpowie, że za równo Kopernik jak i Maria Skłodowska-Curie były kobietami :) Od razu Panu na to odpowiem ja nie jestem Panią Sołtys Pozdrawiam Mieszkańców Opyp - i cieszę się że nasza wieś jest tak doskonale zorganizowana - i tyle informacji można o niej uzyskać w Internecie - zaskoczyło mnie że Nasza wieś ma również swoją stronę a nawet dwie http://www.opypy.com.pl i http://www.opypy.waw.pl - to chyba ewenement na skalę kraju. Bardzo mnie - jako mieszkańca to cieszy. Pozdrawiam Piotr PS. podłączam parę fotek, żeby zobrazować sytuację mieszkańcom co się działo na osiedlu przy ul. Gajowej
- Załączniki
-
- DSC03657.jpg (134.38 KiB) Przeglądane 10166 razy
-
- DSC03643.jpg (137.02 KiB) Przeglądane 10166 razy
-
- DSC03642.jpg (135.66 KiB) Przeglądane 10166 razy
-
piotr123
-
- Imię:
przez Piotr Karolak » Cz gru 16, 2010 10:57 pm
Jestem za tym aby pomagać tam gdzie pomoc jest potrzebna ale czy ma Pan pewność dzięki komu ulica jest odśnieżana? Pan Marek Zdunkiewicz w piątek interweniował w tej sprawie a zaraz potem Pani Sołtys sprawę nagłośniła na swojej stronie. Moim zdaniem podziękowania należą się komu innemu. Proszę zajrzeć na ten post: viewtopic.php?f=2&t=61Są w naszej wsi tacy którzy coś robią i tacy co robią dużo szumu. PK
Piotr Karolak
-
Piotr Karolak
-
- Imię:
-
przez opypianka1 » Cz gru 16, 2010 11:15 pm
Ja wolę słodycz od gorzkiego jadu. Od sześciu lat mam ogromną przyjemność kontaktować się z naszą Panią sołtys. Od sześciu lat tak samo uważnie wsłuchiwała się w potrzeby moje i moich sąsiadów. Zawsze reagowała. Nie wiem o co chodzi z tym lukrowaniem. Miałam potrzebę podziękować. Jak mam kłopot to idę do Pani Grażyny albo dzwonię. Tak po prostu. Jestem zaskoczona tym, co Pan Piotr Karolak napisał.
życzę uśmiechu i więcej otwartości. Kiedyś ludzie porozumiewali się ustnie - nie tylko przez Internet ;) Może warto czasem sięgnąć do tak archaicznych środków.
-
opypianka1
-
- Imię:
przez piotr123 » Pt gru 17, 2010 12:11 am
Szanowny Panie Piotrze - mam pewność i wiedzę na temat - co się wokół mnie dzieje - od wtorku zeszłego tygodnia - dzwoniłem osobiście - w sprawie zalewającej Nas wody i nieprzejezdnych ulic, w tej również sprawie mieszkańcy z ul. Gajowej spotkali się z Panią Sołtys, oraz Panem Jerzym Kopciem. Napisaliśmy listy do Burmistrza Grodziska Mazowieckiego, oraz do Starosty Grodziskiego. Pisma te przekazała Pani Sołtys, również Pani Grażyna spotkała się na ul. Gajowej z odpowiednimi władzami, potem jeszcze kilkakrotnie Pani Sołtys przyjeżdżała sprawdzić stan Paprociowej i Gajowej. Pana Marka Zdunkiewicza nie znam i nie widziałem na miejscu ale bardzo dziękuję za zaangażowanie wszystkim osobom, które walczą z problemem napływającej i zatapiającej nas wody płynącej od strony Książenic. Mam nadzieję, że odpowiednie władze zareagują i nie dopuszczą wiosną do podtopienia domów przy ulicy Paprociowej i Gajowej i rozpoczęte prace przy odnawianiu rowów będą kontynuowane przez całą długość ul. Paprociowej, co częściowo odprowadzi napływającą wodę.
-
piotr123
-
- Imię:
przez Dariusz Kuzma » Pt gru 17, 2010 10:13 am
Tak się składa, że nasza wieś ma radnych i sołtysa w opozycji do władzy gminnej. Może stąd taka trudność w wymuszeniach na gminie jakichkolwiek działań. Uważam, że powinniśmy działać razem. Pozdrawiam.
PS. Na ulicy Oliwkowej też zaczyna się robić Jęzor Lodowca, pomiędzy posesją 15 i 17 woda nie ma jak odpłynąć i przelewa się przez drogę.
Administrator forum Strona firmowa tel. 602 389 106
-
Dariusz Kuzma
-
- Imię:
-
przez piotr123 » Pt gru 17, 2010 12:10 pm
Skoro jest tak jak Pan pisze, że radni i Sołtys wybrany w demokratycznych wyborach przez mieszkańców mają trudności w wyegzekwowaniu na władzy gminnej jakichkolwiek działań, to może tą sytułację nagłośnić na wszelkie możliwe sposoby - przecież to jest skandal, że płacąc podatki do urzędu skarbowego w Grodzisku - nie mamy nawet wsparcia w tak prozaicznej sprawie jak oczyszczenie ulic tak aby można było wyjechać z własnej posesji - tylko dlatego że Sołtys jest w opozycji. Podobno władza jest dla ludzi, a my żyjemy w najlepszej gminie w Polsce. Ma Pan rację Panie Dariuszu - powinniśmy działać razem - razem z Panią Sołtys - wspierać ją a nie jeszcze atakować - takie ataki sprawią, że potopimy się i ugrzęźniemy w błocie. Powinniśmy mówić jednym głosem we wspólnej dla mieszkańców sprawie - może wtedy władze w gminie zrozumieją jakie mają obowiązki wobec wszystkich mieszkańców (nie tylko tych, którzy nie są w opozycji). Ja pamiętam te czasy kiedy nie było opozycji - władza mogła robić z ludźmi co chciała - bardzo bym nie chciał, żeby te czasy wróciły. Wymagajmy wspólnie od władz, które są za ten stan odpowiedzialne. Pani Sołtys sama z łopatą nie da rady odśnieżyć nam dróg, ani udrożnić rowów melioracyjnych. Zabawne, że całe Nasze osiedle jest w spółkach wodnych - opłacamy składki - co w zamian mamy - stojącą wodę na posesjach. Ja ze swojej strony pomyślę o nagłośnieniu obecnego stanu jeśli się nic nie poprawi i nie w lokalnej prasie ale w ogólnopolskich mediach - ponieważ uważam że określenie "Najlepsza gmina w Polsce" - zobowiązuje. Ze strachem czekam na wiosnę - już sobie wyobrażam co będzie się działo - skoro na początku zimy są takie podtopienia - taki stan się utrzymuje od zeszłego roku - na mojej działce utopiły się dorosłe drzewa - jeśli ten stan będzie się utrzymywał to pewnie budynki też ucierpią. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję że zaczniemy w końcu mówić jednym głosem - to jest przecież w Naszym interesie
-
piotr123
-
- Imię:
przez Piotr Karolak » Pt gru 17, 2010 12:47 pm
Pani Magdo, po pierwsze nie lubię prowadzić dialogu z anonimowymi użytkownikami którzy w dodatku tak nagle pojawili się na forum, nie mogę również się dopatrzeć w moich wypowiedziach "gorzkiego jadu" jak to Pani napisała. Zwrócenie uwagi na pewien fakt spotkało się z wielkim oburzeniem Pani i Pana Piotra użytkownika piotr123, również anonimowego. Dla mnie tak nagłe pojawienie się Państwa na forum i rozpoczęcie pisania postów od podziękowań w sprawie ulicy Paprociowej pachnie zbliżającymi się wyborami, czemu wcześniej nie było podziękowań za np. Paprociową Polanę? Pani Sołtys nie zaakceptowała forum i nie wypowiada się na nim, posiada swoją stronę internetową i to może na nią powinny trafić podziękowania a może i osobiście skoro jest cały czas monitoruje Paprociową.
Niemniej jednak współczuję wszystkim osobom mieszkającym przy ul. Paprociowej i Gajowej.
PK
Piotr Karolak
-
Piotr Karolak
-
- Imię:
-
przez piotr123 » Pt gru 17, 2010 1:53 pm
Panie Piotrze nie wiem jak Pani Magda - ale jeśli dziwi Pana Moje pisanie od niedawna - to wyjaśnię Panu, że robię to od niedawna z prostego powodu - dopiero parę dni temu dowiedziałem się o takim forum - strona jest słabo rozreklamowana - i wcześniej po prostu nie wiedziałem o niej. Ale myślę, że z czasem więcej osób zacznie wyrażać swoją opinię na tym portalu - sam już o nim powiedziałem swoim sąsiadom - być może i oni w wolnym czasie dołączą do Nas. Pozdrawiam i dziękuję za zrozumienie Naszej trudnej sytuacji przy ul. Gajowej i Paprociowej
Ostatnio edytowano Pt gru 17, 2010 2:40 pm przez piotr123, łącznie edytowano 1 raz
-
piotr123
-
- Imię:
Powrót do Nasze forum - ogłoszenia