przez Dariusz Mastalerski » Cz kwi 14, 2011 7:49 am
Cóż.....pozostaje tylko "pogratulować" wydawania budżetowych pieniążków na oznakowanie i pusty słup wraz z pojemnikiem na fotoradar. Teraz jedyny pożytek to taki że wszystko się kurzy i rdzewieje, wpływu na poprawę naszego bezpieczeństwa nie zauważyłem. Prędkości rzędu 90-100km/h to norma .......ostatnio jechałem ok 55-60 km/h, i zostałem strąbiony przez ciężarówkę, z naszego rodzimego przedsiębiorstwa RABEN. Ów kierowca wyraził swoją dezaprobatę mało nie wjeżdżając mi do bagażnika, trąbiąc i świecąc długimi światłami mimo iż i tak jechałem z prędkością nieco większą od dopuszczalnej. Postawmy sprawę jasno, na naszym odcinku ul. Mazowieckiej nie da się jechać z przepisową prędkością, ze względu na to że 95% użytkowników ją przekracza i to znacznie - zmusza to osoby, które chcą jeździć przepisowo do łamania ograniczenia ze względu na bezpieczeństwo jazdy. Drugą sprawą ściśle się wiążącą z przekraczaniem prędkości to trudność wyjazdu z uliczek poprzecznych, gdyby po Mazowieckiej jeżdżono by przepisowo to taki wyjazd nie byłby problemem.