Tutaj dzielimy się informacjami o naszych drogach. Zamieszczamy zdjęcia z wykonanych inwestycji, dokumentacje, propozycje zmian, awarie, objazdy. Wątki mają w temacie nazwę drogi/ulicy.
przez Marzena Grzegrzółka » Śr kwi 27, 2011 2:05 pm
Zbulwersowała mnie odp że rowy na ulicy Gilewicza są i przez to że podniosłam teren to spływa do mnie woda z ulic i jej to nic nie obchodzi musze radzić sobie sama.Bo nie są przewidziane rowy przy Gilewicza i Daktylowej! Droga bez rowów przydrożnych nie powinna wogóle być dopuszczona do użytkowania.To są jakieś kpiny.Co do utwardzenia dróg w Opypach to że przejechała się p.Chrzanowska i popatrzyła to jedynie Wasza zasługa .Odp że poziom wód gruntowych jest wysoki od 2 lat którą ciągle słysze jest dla mnie śmieszna.Prosze mi wyjąsnić taką rzecz my właściciele działek mamy pilnować swojej wody i niedopuszczac do zalewania sąsiadów to co się dzieje z wodą z ulic????Czemu ulice są suche a moja ziemia pływa??
Panie Marku może sie Pan niezgadzać z moją opinią trudno. Jeśli ktoś otrzymuje w odp na zadane pytania takie głupoty to miałby takie samo zdanie jak ja.
Panie Marcinie jeszcze sobie nie poradziliśmy,ale planowane jest zrobienie drenażu w koło budynku z podciągnieńciem do oczka.No właśnie Pan chyba coś takiego robił.Może Pan wyjaśnić mniej więcej jak to się robi i gdzie można zakupić rury potrzebne do tego??
Pozdrawiam Marzena
-
Marzena Grzegrzółka
-
- Imię:
przez Joanna Biegała » Cz kwi 28, 2011 9:01 am
Otrzymałam odpowiedź na interpelację dotyczącą rowów przydrożnych, którą złożyłam na marcowej sesji Rady Miejskiej.
- Załączniki
-
-
-
Joanna Biegała
-
- Imię:
przez Joanna Biegała » Cz maja 12, 2011 7:47 pm
W poniedziałek 16 maja od godz. 8 rano rozpocznie się układanie płyt betonowych na ul.Gilewicza od strony ul.Mazowieckiej. Trzeba będzie liczyć się z utrudnieniami przejazdu tą ulicą. Prace potrwają około 2 tygodni. Dobrze abyśmy się wzajemnie informowali na forum, który odcinek aktualnie jest nieprzejezdny i jaki aktualnie jest objazd.
-
Joanna Biegała
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Wt maja 17, 2011 11:29 am
Witam, no i co robią coś, czy nic się ni dzieje. Jakoś nikogo nie widziałem :-)
Ciekawe, gdzie pójdzie teraz tłuczeń z tej ulicy? W tamtym roku jakoś zaginął. Nikt nic nie wie.... Do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi od P. GJD...Choć pytałem wielokrotnie , zreszta nie tylko ja.... Od października do maja, to trochę czasu. Darek, a Ty też się niczego nie dowiedziałeś, pytałeś, ale chyba też nic nie wiesz......
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
przez Dariusz Kuzma » Wt maja 17, 2011 11:42 am
Dzisiaj rano widziałem ekipę drogową przy skrzyżowaniu Gilewicza z Mazowiecką. Mieli na pace znaki drogowe... :) Może ruszą z budową przed wyboramy na sołtysa - czy to PR naszej władzy gminnej? :)
Odnośnie tłucznia, podobno było go na tyle mało, że ledwo wystarczyło na pobocza.. Pewnie teraz też im nie wystarczy na inne drogi. (a może wystarczy na trzy wybrane drogi przez przyszłą radę sołecką..) pozostałe drogi nadal w błocie.
Administrator forum Strona firmowa tel. 602 389 106
-
Dariusz Kuzma
-
- Imię:
-
przez Marzena Grzegrzółka » Wt maja 17, 2011 2:42 pm
Panie Darku odnośnie robót na Gilewicza to praca zaczeła sie od wczoraj tzn dzień pracy wyglądał tak najpierw pokrecili sie troche gdy była Pani Sołtys a gdy zostali sami spali we trzech w samochodzie.Jak tak dalej pójdzie to płyty bedziemy mieć w przyszłym roku....
-
Marzena Grzegrzółka
-
- Imię:
przez Marzena Grzegrzółka » Wt maja 17, 2011 2:46 pm
Panie Marcinie bardzo dziękuje za przedstawienie materiałów jakie Pan użył do wykonania drenażu :)
Co do odprowadzania wody do rowów to chyba jest to nie zgodne z prawem...
-
Marzena Grzegrzółka
-
- Imię:
przez Dariusz Kuzma » Wt maja 17, 2011 2:57 pm
z tego co wiem, wodę z drenażu można odprowadzić do rowu melioracyjnego. nie można odprowadzać wody z dachu (teoretycznie może być zanieczyszczona przez dach) - powinna się przesączyć przez ziemię.
Czyli woda z dachu do zbiorniczka i wsiąka w ziemię. Natomiast woda z działki drenażem do rowu. W ten sposób woda się filtruje.
Administrator forum Strona firmowa tel. 602 389 106
-
Dariusz Kuzma
-
- Imię:
-
Powrót do Drogi, ulice, ścieżki