Witam .
Na stronie internetowej Grodziska Mazowieckiego można przeczyta ciekawą lekturę
http://www.grodzisk.pl/komunikaty/pokaz/602.html
Wreszcie coś drgnęło.
Oby z ulicą Polnej Róży było podobnie.
Pozdrawiam
M.Z.
ULICA KWIATÓW POLNYCH
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
ULICA KWIATÓW POLNYCHWitam .
Na stronie internetowej Grodziska Mazowieckiego można przeczyta ciekawą lekturę http://www.grodzisk.pl/komunikaty/pokaz/602.html Wreszcie coś drgnęło. Oby z ulicą Polnej Róży było podobnie. Pozdrawiam M.Z.
Re: ULICA KWIATÓW POLNYCHZa pośrednictwem forum kieruję zapytanie i prośbę o interwencję do p. Jerzego Kopcia
Z uwagi na funkcję jaką pan sprawuje wnioskuję ,aby jako Radny Powiatowy podjął pan natychmiastową interwencję w Rejonie Dróg Powiatowych w sprawie ulicy Kwiatów Polnych w Opypach. Myślę, że mandat którym obdarowali Pana mieszkańcy Opyp /również ja/ do czegoś zobowiązuje. Ulica ta choc posiada 300 m asfaltu jest w opłakanym stanie,a dziury i wyrwy w asfalcie stwarzają zagrożenie bezpieczeństwa zarówno dla ruchu kołowego jak i pieszego. Dotyczy wyrw w połowie tego odcinka jak i końcowego przy skręcie w ulicę Polnej Róży. Dziwi mnie fakt ,że od stycznia po mojej interwencji u Kierownika p. Podleśnej i dorażnej naprawie nikt nie podjął działań, aby naprawic dziury które znów się pojawiły. Czyżby nikomu nie przeszkadzały, a może lepiej udawac, że problemu nie ma bo tak jest wygodnie. Niedawno jak wczoraj na zebraniu , słyszeliśmy jak to niektórzy zawsze zabiegali o poprawę życia mieszkańców.Pewnie tak teoretycznie,bo praktycznie to efektów zero. Pozdrawiam M.Z
Re: ULICA KWIATÓW POLNYCHWitam,
Panie Jurku ( zwracam się do Pana Kopcia- Radnego Powiatu ). Bardzo proszę o zabranie głosu w tej sprawie. Jeżeli jest tak jak przeczytałem, że wydany jest nakaz natychmiastowej wykonalności i uchylone są oprotestowania tych Państwa, to proszę napisać na jakim etapie na dzień dzisiejszy jest ta sprawa. Droga powiatowa łącząca m.in. Naszą wieś jest dla mnie i dla wielu mieszkańców bardzo ważnym szlakiem komunikacyjnym. Dodatkowo proszę o jak najszybsze zgłoszenie odpowiednim służbom sprawy dziur na odcinku asfaltowym pomiędzy Ul. Mazowiecką a "krzyżem". Dziękuję i pozdrawiam.
Re: ULICA KWIATÓW POLNYCHBardzo dziękuję panie Jurku za załatanie tych dziur, o których pisałem.Widzę, że pana reakcja była błyskawiczna . Nie jest to szczyt techniki.Wiem że samą łopatą i workiem asfaltu nie naprawi się drogi , ale liczą się chęci. Teraz jest znacznie lepiej i bezpieczniej.Ale dlaczego, przez 3 miesiące nikt nie widział tego problemu?
Pozdrawiam M.Z.
Re: ULICA KWIATÓW POLNYCHMoże lepiej krytykować siedząc przed komputerem i "walić" tyko w klawiaturę, jak to ktoś napisał.
eneralnie esteśmy aleko jako wieś ale oże yjść iacho z tych naszych Opyp. Drogi Użytkowniku Tadku, podczas pisania kto, co zrobił, można dodać również Pana Jurka Kopcia, jako osobę, która tak jak Ci (MY) pieniacze i krytykanci, własnymi rękami naprawia (my) drogi. Dobrze Panie Jurku, że Pana nikt do Straży Miejskiej nie zakablował z tych uczynnych sąsiadów. Nie każdy miał takie szczęście. Szkoda, że Pan sam musiał to zrobić. Pozdrawiam
Re: ULICA KWIATÓW POLNYCHPanie Marcinie.
To Paweł Rzeszot łatał dziury a ja mu raczej pomagałem, za co bardzo dziękuję. W Opypach mieszkają wspaniali ludzie. Masę bitumiczną dostaliśmy w PZD. A jeżeli pytanie "dlaczego sam" dotyczy zarządu dróg to wyjaśniam, że dwa recyklery zaandażowane są w remont zamkniętego dla ruchu, nieprzejezdnego docinka drogi powiatowej Bukówka -Skuły, gdzie nawet autobus szkolny nie jest w stanie dowozić dzieci do szkoły. Ta droga zniszczona została w skutek zimy i wiosennych roztopów. W Powiatowym Zarządzie Dróg otrzymałem obietnicę, że jak za 3 tygodnie skończą tam prace to niezwłocznie naprawią nam Polnych Kwiatów i Paprociową w Opypach. To co zrobiliśmy z Pawłem, to tak jak pisze Marek tylko prowizorka żeby przetrwać na czas objazdu wykładanej płytami ul. Gilewicza. Dziękuję też Markowi Zdunkiewiczowi za uwagi dotyczące Paprociowej. Zbyt rzadko jeżdźę tą ulicą. Proszę o wyrozumiałość w zaistniałej sytuacji spiętrzenia prac w PZD, byłem na objeździe dróg powiatowych i widziałem co się w Bukówce dzieje. Pozdrawiam . Jurek Kopeć.
Re: ULICA KWIATÓW POLNYCHWitam,
jeszcze taka kwestia.... Zwracam się do Pani Sołtys, czy też Pani byłej Sołtys... Na prywatnej stronie Opypskiego WordPress'u przeczytałem takie informacje dotyczące Ulicy Polnych Kwiatów. ( załączam zdjęcia ) Te wszystkie opisane punkty "protestu" są zgłoszone przez kilka osób, czy nie? Kiedy i komu były zgłoszone te wszystkie punkty? Czy to wszystko było w jakimś jednym piśmie, czy to Mieszkańcy każdy z osobna pisał a Pani GJD umieszczając na stronie po prostu zebrała to w całość? W piśmie od Wojewody jest opisana tylko jedna sprawa i odpowiedź w tym temacie. Czy mamy rozumieć, że nie ma i nie było innych "zażaleń"??? Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź na powyższe. Dziękuję i pozdrawiam.
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4