Stosowną interpelację w sprawie ścieżki rowerowej do Książenic, złożyłem na ostatniej Sesji Rady Powiatu. Na ostatniej Komisji Budżetu Powiatu, zarządałem od Pana Starosty szczegółowych informacji o postępach przy wykupach, decyzjach podziałowych i planowanym terminie rozpoczęcia budowy ścieżki. Jak zwykle przedstawicielka Żabiej Woli w Zarządzie Powiatu zwróciła mi uwagę, że radny powinien kierować się potrzebami w tym zakresie całego powiatu. Przypomniałem wtedy radnej, że nie ma w naszym powiecie poza ul.Mazowiecką, drogi powiatowej o natężeniu ruchu 7000 pojazdów na dobę (w tym 2000 tirów) która nie ma ścieżki rowerowej poprawiającej bezpieczeństwo zarówno kierowców samochodów jak i pieszych oraz rowerzystów. Mazowiecka jest niechlubnym wyjątkiem. Przewodnicząca Komisji Budżetowej - radna z Podkowy Leśnej ironicznie stwierdziła, że Kopeć tylko straszy Pana Starostę blokadą Mazowieckiej podczas gdy ja mówiłem, że mieszkańcy są zdeterminowani i rozczarowani brakiem reakcji powiatu na ich słuszne oczekiwania zawarte w wielokrotnych pisemnych wystąpieniach w sprawie ścieżki rowerowej. Ponawiam prośbę do Państwa o maile do radnych powiatowych z Grodziska w tej sprawie. Szczegóły interpelacji jak i mojego wystąpienia na Komisji w protokołach po ich przyjęciu przez Radę.
dla osób zainteresowanych zamieszczam poniżej link do relacji z Sesji w lokalnych mediach.
http://www.obiektyw.info/index.php/arti ... /full/3676