Różana Polana

Re: Różana Polana

Postprzez Łukasz Zemka » Wt kwi 10, 2012 9:23 pm

Ja się tylko tak nieśmiało chciałem zapytać.
Dzisiaj miał być wyrównany teren po lodowisku, ale wstrzymałem to, ponieważ zastanawiam się, czy to dobry krok.
Obawiam się, że po wyrównaniu boiska materiałem z band teren może po opadach stać się jednym wielkim błotem.
Nie wiem czy nie lepiej zostawić to tak jak teraz jest, bandy wyrównać, a żeby jedna strona nie była uprzywilejowana, to na drugiej połowie boiska również zdjąć darń.
Co o tym sądzicie ?
Łukasz Zemka

Imię: Łukasz

Postprzez Dariusz Kuzma » Śr kwi 11, 2012 10:39 am

Ja jestem za tym, aby wyrównać bandy - jeśli by się dało wypoziomować to by było super - to by było lepiej zrobić lodowisko w przyszłym roku.

Mogę zakupić nasiona trawy i posiać po równaniu.
Do czasu aż wyrośnie trawa pogramy na 'tymczasowych' słupkach.

Zakładam wątek do rejestracji zawodników (niezobowiązujący) ale, żeby było wiadomo mniej więcej ilu jest chętnych. (panie też są zapraszane)
Administrator forum http://opypy.waw.pl Strona firmowa http://likesoft.pl tel. 602 389 106
Dariusz Kuzma

Imię: Dariusz

Postprzez Joanna Biegała » Śr kwi 11, 2012 12:37 pm

Marcin Kotlarczuk napisał(a):Co do podłoża pod plac zabaw to wiadomo, że nawet piekna trawa zostanie "wytarta" podczas normalnego uzytkowania. Wydaje się więc, iz nie ma lub nie powinno to mieć większego znaczenia... W grodzisku przy PKP i wiadukcie powstaje przepiękny plac zabaw i tam jest takie wielkie czarne koło pod różnymi zabawkami. Nie wchodziłem tam i nie dotykałem tego, ale myślę, iz jest to tartan, który i u Nas byłby super rozwiązaniem. Nie wiem, ile taka przyjemność kosztuje, jednakże takie rozwiązanie wydaje się najlepszym. Na wielu placach zabaw widać takie rozwiązanie. ( Komorów, Pruszków, Ursus, Warszawa ). W kaniach przy WKDce i w Brwinowie przy PKP jest plac zabaw w piachu. Z racji bezpieczeństwa ( upadku dziecka ) jest to dobre, jednkaże wiadomo, że smieci i inne towary można tam "ukryć" i wtedy nie będzie już ok.

Pani Joasiu, czy mogłaby Pani zasięgnac pełnej wiedzy w UM na powyższy temat?

Dziękuję i pozdrawiam

Przy Szkole Podstawowej w Łąkach na placu zabaw jest chyba tartan - dotykałam jest jakby z gumy/plastiku. Zasięgnęłam opinii dzieci, które korzystają z tego placu zabaw.
Niestety latem gdy się nagrzeje bardzo śmierdzi chemią. Potwierdzili to też rodzice tych dzieci.
Według mnie nie ma sensu truć naszych dzieci sztuczną "wykładziną".
Joanna Biegała

Imię: Joanna

Postprzez Sołtys MWC » Śr kwi 11, 2012 1:05 pm

na RP nie będzie tartanu - nie wystarczyłoby pieniędzy. Będą zabawki i wysypany przez gminę piach.
Pozdrawiam
MWC
Sołtys MWC

Imię: Maja Winiarska-Czajkowska

Postprzez Romuald Niedźwiedź » Śr kwi 11, 2012 4:48 pm

Panie Marku, bardzo dziękuję za informację odnośnie lamp. Dziękuję również wszystkim osobom, które przyczyniły się do ich zamontowania. Zaczyna to dużo lepiej wyglądać.
Pozdrawiam
Romek
Romuald Niedźwiedź

Imię: Romuald

Postprzez Marcin Kotlarczuk » Śr kwi 11, 2012 8:34 pm

Sołtys MWC napisał(a):na RP nie będzie tartanu - nie wystarczyłoby pieniędzy. Będą zabawki i wysypany przez gminę piach.

... jak w Alternatywy 4 ...

..."nie bedzie kabaretu - bedzie chor.....a jak znajda sie pieniadze to dlaczego nie zrobic czegos w lepszym, materiale.

nie bedzie bo co? bo nie?

Pozdrawiam

P.S.
dziekuje Pani Joasiu za odpowiedz i za lampy , to dzieki Pani zabieganiu i wychodzeniu. A nie kogos innego.

Pozdrawiam
Marcin Kotlarczuk

Imię: lol

Postprzez Sołtys MWC » Cz kwi 12, 2012 8:48 am

nie będzie bo tak Państwo zagłosowaliście we wrześniu - zabawki zostały zaprezentowane na zebraniu - nagle Pana oświeciło?
Pozdrawiam
MWC
Sołtys MWC

Imię: Maja Winiarska-Czajkowska

Postprzez Dariusz Kuzma » Cz kwi 12, 2012 9:55 am

Maju,
Z tego co pamiętam, to nie było Cię na zebraniu we wrześniu - nie dojechałaś.
A na zebraniu było powiedziane, że głosujemy tylko nad propozycją zabawek aby był szacunek kwotowy dla Gminy.

Z drugiej strony to sołtys zarządza majątkiem gminnym (wg. statutu) i on decyduje jakie konkretnie elementy i co kupić.
Fajnie by było, gdyby była jakaś chociaż szczątkowa informacja o działaniach sołtysa - bo są osoby, które chciały coś pomóc lub podpowiedzieć. A teraz to już się mleko rozlało..

Pozdrawiam,
Administrator forum http://opypy.waw.pl Strona firmowa http://likesoft.pl tel. 602 389 106
Dariusz Kuzma

Imię: Dariusz

Postprzez Marcin Kotlarczuk » Cz kwi 12, 2012 10:08 pm

Sołtys MWC napisał(a):nie będzie bo tak Państwo zagłosowaliście we wrześniu - zabawki zostały zaprezentowane na zebraniu - nagle Pana oświeciło?

Po pierwsze to jak sie znajda pieniadze to tartan czy inne podloze mozna polozyc bez laski i pani pozwolenia.
Po drugie czekamy na zabawki.
Po trzecie oswiecaja mnie wpisy Pani wymuszone poprzez wielkokrotne prosby Mieszkancow.

...a po czwarte, to Pani jest dla Nas a nie My dla Pani.... ot i cala prawda. Darek dobrze napisal. Brak informacji skutkuje niewiedza i domniemaniami powiazanymi z rozgoryczeniem.
Marcin Kotlarczuk

Imię: lol

Postprzez Michał Sobolewski » Cz kwi 12, 2012 10:48 pm

Że tartanu nie będzie to i dobrze. Chyba nikt się z Was nigdy na czymś takim nie przewrócił :)
Jeżeli już to trzeba położyć specjalną nawierzchnię taką jaką się robi na placach zabaw, które amortyzują upadki. Tyle że koszt oscyluje ok. 140 zł za metr kwadratowy netto. Położenie 100 metrów kwadratowych to cały nasz fundusz sołecki. To po pierwsze a po drugie to nie wiem czy na coś takiego nie trzeba mieć pozwolenia budowlanego? Można to zgłosić jako propozycję na zebraniu wiejskim kiedy będzie głosowanie nad przeznaczeniem funduszu.
Michał Sobolewski

Imię: Michał

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wydarzenia Kulturalne