...no właśnie, żeby zaraz jakiegoś kolejnego protestu nie było lub skargi, która wstrzyma inwestycje...
Pozdrawiam
Kanalizacja
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kanalizacja...no właśnie, żeby zaraz jakiegoś kolejnego protestu nie było lub skargi, która wstrzyma inwestycje...
Pozdrawiam
Re: KanalizacjaJak dla mnie jest to ewidentne złamanie ustawy o ochronie danych osobowych. Przecież tych danych nie musi oglądać każdy kto ma dostęp do sieci.
Re: KanalizacjaZostał już rozstrzygnięty przetarg na wykonanie kanalizacji w Opypach.
Wybrano ofertę firmy Skanska S.A. z Warszawy, która wykona kanalizację za 2.244.054,64 zł.
Re: KanalizacjaPan Sebastian Budziszewski - dyrektor ds. Technicznych ZWiK przekazał mi dobrą wiadomość, że
kanalizacja w Opypach będzie wykonana wcześniej niż było podane w harmonogramie . W całości w 2013r, a było planowane do listopada 2014r. ZWiK chciałby, aby odbyło się zebranie w tej sprawie w Urzędzie Gminy w połowie listopada. Na zebraniu mieszkańcy będą mieli możliwość podpisania aneksów do umów o przyłącza kanalizacyjne, jeśli będą chcieli wcześniej niż mają w umowie podłączyć swój dom do kanalizacji.
Re: KanalizacjaZazdroszczę sąsiadom. Właśnie dołączycie do cywilizacji :) My jeszcze wywozimy "ciecze". Obecnie niespełna 180 zł miesięcznie.
Re: KanalizacjaZebranie w sprawie kanalizacji odbędzie się 13 listopada o godz 17 w Urzędzie Gminy na dużej sali konferencyjnej. Na zebraniu będą przedstawiciele ZWik'u oraz Burmistrz.
Na zebraniu będzie możliwość podpisania aneksu do umowy, trzeba pamiętać o wzięciu ze sobą dowodu osobistego. Pani Sołtys ustaliła dziś w Urzędzie termin zebrania i poprosiła mnie o umieszczenie tej informacji na forum.
Re: KanalizacjaWczoraj byłam na zebraniu w sprawie kanalizacji w Urzędzie Gminy.
Obecni na zebraniu byli mieszkańcy Opyp, których dotyczy budowa kanalizacji oraz: p.Grzegorz Benedykciński burmistrz Grodziska Maz., p.Robert Lewandowski prezes ZWiK'u p.Sebastian Budziszewski dyrektor ds.Technicznych p.Jerzy Domitr kierownik działu Techniczo-Inwestycyjnego ZWiK p.Maja Winiarska - Czajkowska sołtys wsi Opypy Na wstępie Burmistrz poinformował, że przetarg wygrała firma Skanska na kwotę około 2 mln zł. Z firmą została podpisana umowa o wykonanie kanalizacji o rok wcześniej niż było planowane. Prosi się wszystkich mieszkańców o podpisanie aneksów do umów z nowymi, wcześniejszymi terminami wykonania kanalizacji. Po wykonaniu kanalizacji planowane jest wyłożenie dróg płytami betonowymi. Następnie zabrał głos Prezes ZWik'u, który powiedział o konieczności podpisania aneksów do umów oraz informował o technicznych szczegółach dotyczących studzienek kanalizacyjnych między innymi o tym, że nie mogą ścieki przechodzić przez szambo. Na zebraniu kilkadziesiąt osób od razu podpisało aneksy do umów. Pozostałe osoby mają czas na podpisanie aneksów do końca listopada. Aneksy są dostępne w ZWiK'u. Do podpisania potrzebny jest dowód osobisty. Osoby, które jeszcze nie podpisały umowy a teraz zdecydowały się podłączyć dom do kanalizacji, mogą jeszcze to zrobić.
Re: KanalizacjaDziś się dowiedziałem, że niestety ale są duże szanse że inwestycja nie ruszy. Skanska prawdopodobnie niedoszacowała ceny i nie podejmie się robót. Jeśli tak się stanie przetarg będzie rozpisany od nowa, my będziemy musieli podpisywać nowe aneksy. Mam nadzieję że jeżeli tak się stanie ZWiK nie będzie musiał czekać na wyrok sądowy (jesli dojdzie do rozprawy) i szybko rozpisze nowy przetarg.
Re: KanalizacjaA jednak kanalizacja będzie.W dniu dzisiejszym dowieziono kręgi betonowe. Położono je na ul Letnia róg Gilewicza.
Nie wiem jak wy , ale pomimo ze nie będę jej miał w pierwszym etapie to ciesze się bardzo , ze ta inwestycja ruszy.
Re: Kanalizacjaciekawe, możliwe dofinansowanie?
więcej na forum książenic: http://forum.ksiazenice.net/viewtopic.php?f=2&t=1321 Administrator forum Strona firmowa tel. 602 389 106
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4